Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Ξεπούλησαν τα ανθοπωλεία στην Κομοτηνή! - Όλοι ντυμένοι με τα γιορτινά τους περιμένουν τον Ερντογάν! (Photo)

8 Δεκεμβρίου 2017 12:53
Ξεπούλησαν τα ανθοπωλεία στην Κομοτηνή! - Όλοι ντυμένοι με τα γιορτινά τους περιμένουν τον Ερντογάν! (Photo)

Από το πρωί με τα καλά τους κάτοικοι της Κομοτηνής και των γύρω περιοχών σπεύδουν να δουν από κοντά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι ντυμένοι με τα γιορτινά τους. Άντρες με κοστούμια και γραβάτες και οι γυναίκες με μακρυά παλτό, κυρίως μπορντό και καφέ, με πολύχρωμες μεταξωτές μαντίλες στο κεφάλι, κρατούν τεράστιες ανθοδέσμες στα χέρια. Από δίπλα και μικρά παιδιά. Τα ανθοπωλεία στην περιοχή ξεπούλησαν.

Δεξιά οι άνδρες, αριστερά οι γυναίκες, περιμένουν την άφιξη του Τούρκου προέδρου:

Πούλμαν γέμισαν από νωρίς την Εγνατία Οδό. Κόσμος συρρέει από τα Πομακοχώρια, αλλά και την Αδριανούπολη.

Χαμόγελα και συζητήσεις, για την χθεσινή πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη χώρα, μονοπωλούν.

Από νωρίς δύο είναι τα σημεία που έχουν γεμίσει με κόσμο.

Το Κιρμαχαλέ τζαμί, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Τούρκος Πρόεδρος θα πάει να προσευχηθεί, αλλά και το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής που η ισχυρή αστυνομική παρουσία «προδίδει» μία ενδεχόμενη επίσκεψη Ερντογάν.

Το συγκεκριμένο σχολείο φέρει το όνομα του τελευταίου Τούρκου προέδρου που είχε επισκεφτεί την Κομοτηνή το μακρινό 1952, Τζελάλ Μπαγιάρ.

O δημοσιογράφος-ανταποκριτής του BBC Mark Lowen περιγράφει ως εξής την υποδοχή Ερντογάν στην Θράκη: «Κάτοικοι στην Κομοτινή περιμένουν την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Απαγορεύονται οι τουρκικές σημαίες και δεν μπορεί να γίνεται αναφορά σε «Τούρκους». Αλλά μετά το χθεσινό ναυάγιο με την Συνθήκη της Λωζάνης, πού βρίσκονται τα πράγματα σήμερα;»

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: xronos.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share