Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι - Εικόνες καταστροφής! (Video)

3 Δεκεμβρίου 2017 16:30
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι - Εικόνες καταστροφής! (Video)

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε στο Μεσολόγγι, μετά την κακοκαιρία που σάρωσε όλη τη χώρα.

Επίσης, αποφασίσθηκε να οριστούν επιτροπές από τους δήμους και την περιφερειακή ενότητα για αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, υποδομές και επιχειρήσεις.

Εικόνες καταστροφής στο Αγρίνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: 2 συγκεκριμένα ζώδια θα υποφέρουν την νέα εβδομάδα! Αναλυτικές προβλέψεις 04-10/12…

Στις λάσπες βούλιαξαν κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Αγρινίου. Στις οδούς Δ.Σταΐκου, Καραπάπα και Δημοτσελίου η κατάσταση θυμίζει λασπότοπο καθώς μεγάλος όγκος νερού και φερτών υλικώνμεταφέρθηκαν από ρέμα που έσπασε στην περιοχή του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Οι δρόμοι πλημύρισαν και σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Σοβαρές οι ζημιές και στο Μεσολόγγι

Εκτεταμένες είναι, σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η Μαίρη Συνατσάκη; Η φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα που προκάλεσε ερωτηματικά!

Τα μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλίκι, Μαγούλες και Σταμνάς, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

Ζημιές στα οδικά δίκτυα της χώρας

Οι περισσότερες ζημιές στο οδικό δίκτυο εντοπίζονται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, κυρίως στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις - σοκ για την 22χρονη Λίνα που αυτοκτόνησε στο ΑΠΘ: "Ήταν μπλεγμένη με..."

Στον Λούρο, 30 σπίτια και 7 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς πλημμύρισαν. Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαραντάπορου.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share