Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η «Ευριδίκη» χτύπησε την «πόρτα» της Σύμης! - Ορμητικά νερά παρέσυραν 10 αυτοκίνητα! (Video)

14 Νοεμβρίου 2017 08:07
Η «Ευριδίκη» χτύπησε την «πόρτα» της Σύμης! - Ορμητικά νερά παρέσυραν 10 αυτοκίνητα! (Video)

Η «Ευριδίκη» χτύπησε την «πόρτα» και της Σύμης, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο νησί για περίπου τρεις ώρες ,να έχουν προκαλέσει τη δημιουργία χειμάρρων, οι οποίοι παρέσυραν μάλιστα δέκα ΙΧ αυτοκίνητα στη θάλασσα, στο λιμάνι της Σύμης.

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχειμεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο, Τρίτη με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Παπακολοδούκα, η Σύμη είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ακόμη 30 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού. “Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα”, ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για “τεράστια καταστροφή”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Επιπλέον, στο νησί της Ρόδου ακυρώθηκε το δρομολόγιο εταιρείας που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει το πρωί της Δευτέρας. Τέλος, μια πτήση προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας», λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου;

Το βίντεο που ανάρτησε κάτοικος του νησιού στο Facebook:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share