Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

25 συλλήψεις για σπείρες ναρκωτικών στη Λάρισα

6 Νοεμβρίου 2017 15:28
25 συλλήψεις για σπείρες ναρκωτικών στη Λάρισα

Με 25 συλλήψεις ολοκληρώθηκε η μεγάλης έκτασης επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που εξελίχθηκε ταυτόχρονα στην θεσσαλική πόλη, αλλά και σε Βόλο, Λαμία και τα Γρεβενά σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα Ασφάλειας, για την εξάρθρωση δύο κυκλωμάτων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών!

Η μια οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά από τα μέσα Μαρτίου και η άλλη από το Σεπτέμβριο του 2016, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Μεταξύ των συλληφθέντων, που είναι 21 Έλληνες ηλικίας 22 ως 67 χρόνων από τους οποίους μία γυναίκα και τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 22 ως 32 χρόνων, δύο Έλληνες είναι ηγετικά στελέχη των συμμοριών και 18 περιφερειακά στελέχη, δύο από τα οποία κρατούνται ήδη στις φυλακές. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο μελών, ένα από τα οποία είναι επίσης ηγετικό στέλεχος.

Σε έρευνες στα σπίτια και τα οχήματα των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν συνολικά 619,3 γραμμάρια κοκαΐνης, επτά κιλά και 654 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 138,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», δυο δενδρύλλια κάνναβης, 31 ναρκωτικά χάπια, ένα τσιγαριλίκι, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, έξι τρίφτες με υπολείμματα χασίς και εννέα ζυγαριές. Ακόμη, κατασχέθηκαν 14 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 20.950 ευρώ και 13 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή βόμβα με την δολοφονία της Δώρας: Οι 3 δολοφόνοι και η γυναίκα μυστήριο!

Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή των κακοποιών και σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, καθώς ανακάλυψαν πέντε νομίσματα, τρία μεταλλικά αντικείμενα και ένα τμήμα πήλινου αγγείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου. Ακόμη, βρέθηκαν ένας φορητός ανιχνευτής μετάλλων που δείχνει ότι έκαναν λαθρανασκαφές αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς. Παράλληλα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα περίστροφο που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 49 κυνηγετικά φυσίγγια, έξι μαχαίρια, μία ξιφολόγχη, μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο ρόπαλο, 31 παιδικά αθύρματα, δυο συσκευασίες λαθραίου καπνού και 42 κινητά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Πηγή: protothema.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share