Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

27 Σεπτεμβρίου 2017 17:17
Ζάκυνθος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Ζάκυνθο προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν, οκτώ άτομα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 56 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά: Η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει ανοικτά για την εγκυμοσύνη της!

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ελευθέρωσης φυλακισμένου και της αντίστασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι δράστες διακινούσαν καθημερινά κοκαΐνη, ηρωίνη και ακατέργαστη κάνναβη στη Ζάκυνθο. Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 27 και 56 ετών, κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ ο δεύτερος, ασκώντας βία κατά των αστυνομικών, προσπάθησε να ελευθερώσει τον πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 8 διάσημοι που πάνε Φιλιππίνες! Η συμμετοχή που δεν περίμενε κανείς και δεν γράφτηκε ποτέ! (video)

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 κιλών και 776 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 131 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 39.020 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι, επτά φυσίγγια και διάφορα σύνεργα επεξεργασίας και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share