Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χίος: Εντοπίστηκαν πυρομαχικά σε παραλία, κοντά σε λουόμενους!

6 Σεπτεμβρίου 2017 15:33
Χίος: Εντοπίστηκαν πυρομαχικά σε παραλία, κοντά σε λουόμενους!

Πυρομαχικά πολύ πιθανόν μη εκραγέντα εντοπίσθηκαν σε μικρό βάθος στην θάλασσα και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την στεριά, στην παραλία των Κάτω Φανών στη Χίο.

Τα πυρομαχικά (βλήματα) εντοπίσθηκαν πριν τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του astraparis.gr, από λουόμενο, ο οποίος ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων - Παρθένου! Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα 4 ζώδια θα επηρεαστούν αρνητικά!

Έκτοτε ουδέν πρακτικό έχει γίνει για την ανάσυρση και καταστροφή τους, εκτός από την τοποθέτηση από το λιμεναρχείο Χίου σε δέντρα της παραλίας σημειωμάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, που εφιστούν την προσοχή των λουομένων για το επίμαχο σημείο, στο αριστερό άκρο της παραλίας και σε βάθος περίπου 5 μέτρων μέσα στην θάλασσα.

Αρμόδιος εκπρόσωπος της 96 ΑΔΤΕ Χίος, με τον οποίο επικοινώνησε ο astraparis.gr, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι γνωστό το θέμα κι έχουν ενημερωθεί σχετικά το Λιμενικό Σώμα για την διαχείριση της παραλίας, καθώς και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μέσω του ΓΕΕΘΑ για την διερεύνηση και ανάσυρση των πυρομαχικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται: Το πρώτο πάμφθηνο εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας! Πότε θα ανοίξει τις πύλες του;

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι τα συγκεκριμένα πυρομαχικά δεν είναι από τις τελευταίες βολές, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο στο πρώην πεδίο βολής των Κάτω Φανών, αλλά από παλαιότερες, που σημαίνει ότι τα πυρομαχικά βρίσκονται στην θέση αυτή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Πηγή: astraparis.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share