Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Άνθρακας ο... χαμένος θησαυρός που αναζητούσαν στην Τρίπολη! - Δείτε τα ευρήματα των ανασκαφών! (Video)

30 Αυγούστου 2017 11:10
Άνθρακας ο... χαμένος θησαυρός που αναζητούσαν στην Τρίπολη! - Δείτε τα ευρήματα των ανασκαφών!  (Video)

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την Τρίτη 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης για να βρεθεί... χαμένος θησαυρός, σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου;

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη όπου η Αρχαιολογία και ο δήμος περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να πραγματοποιήσει την ανασκαφή για τον θησαυρό που υποτίθεται περιλαμβάνει χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή της Γερμανικής Κατοχής.

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, χρειάστηκε να επιστρατευτεί και ένα ακόμα μεγαλύτερο εκσκαπτικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη τσάπα, αφού τα μοναδικά ευρήματα που έρχονταν στην επιφάνεια ήταν μπάζα, σιδερόβεργες, πλακάκια από τουαλέτες και ένα... καζανάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Stradivarius: Αυτό είναι το τζιν που «κολακεύει» την σιλουέτα σου και σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη! (Photo)

Στο σημείο έφθασε ακόμα και ειδικός ραβδολόγος, η ράβδος του οποίου ωστόσο έδινε σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό.

Τελικά τα μηχανήματα έριξαν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα» όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου και η ανασκαφή έλαβε τέλος, προς απογοήτευση των συγκεντρωμένων πολιτών οι οποίοι περίμεναν μια άλλη εξέλιξη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ArcadiaPortal.g

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share