Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δύο πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη: Σε δύσβατο σημείο η φωτιά στη Ζαχάρω - Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

21 Αυγούστου 2017 10:49
Δύο πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη: Σε δύσβατο σημείο η φωτιά στη Ζαχάρω - Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω.

Η κατάσταση είναι καλύτερη από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και οι κάτοικοι φοβήθηκαν πως θα φτάσει στα σπίτια τους. Οι εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα (άπνοια), η φωτιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ συντρέχει ένα ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα μακριά μαλλιά για την Αγγελική Ηλιάδη! Δείτε την extreme αλλαγή που έκανε… (Photos)

Η συνδρομή εναέριων μέσων θα ενισχυθεί καθώς εκτιμάται ότι προς το μεσημέρι θα υπάρξει μικρή ενίσχυση των ανέμων και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης θα είναι αυξημένος.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Ο άγριος καυγάς στις διακοπές που τους οδήγησε στον χωρισμό! Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες!

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Ξηροκάστελλο και Νερατζούλες που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο.

Ζευγάρι Σουηδών τουριστών εγκλωβίστηκε στην κορυφή του Σκοπού όταν ξέσπασε η φωτιά στο Ξηροκάστελο και δεν μπορούσε να κατέβει προς την πόλη. Το ζευγάρι έκανε κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής και με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο Σπύρο Πέτρου που συντονίζει τις επιχειρήσεις στο νησί τις τελευταίες ημέρες, εντόπισαν το ζευγάρι που είναι καλά στην υγεία του και το οδήγησαν με ασφάλεια στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού Ζακύνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δεύτερα 21 Αυγούστου!

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

Παράλληλα, 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά το τελευταίο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει, για ακόμη μια φορά, στους πολίτες, ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να καλούν άμεσα το «199»».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share