Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Χανιά: Αυτοί είναι οι δύο φοιτητές που βρήκαν τραγικό θάνατο από ΙΧ

17 Αυγούστου 2017 20:42
Χανιά: Αυτοί είναι οι δύο φοιτητές που βρήκαν τραγικό θάνατο από ΙΧ

Θλίψη σε όλη την Κρήτη έχει σκορπίσει η είδηση του τραγικού θανάτου δύο φοιτητών που έβγαλαν αμέριμνοι τον σκύλο τους βόλτα και χτυπήθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Τα δύο παιδιά είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους, σε δρόμο στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου όταν έπεσε με ταχύτητα πάνω τους αυτοκίνητο από άγνωστη αιτία.

Η 20χρονη Στέλλα από τα Μελίσσια ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο 19χρονος Γιάννης, από τους Αγίους Αναργύρους είχε πάει στα Χανιά για διακοπές.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, η κοπέλα είχε μπει σε 24ώρο μίνι μάρκετ, απέναντι από το Πολυτεχνείο και το αγόρι την περίμενε απ'έξω για να συνεχίσουν τη βόλτα τους. Τα παιδιά περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, όταν το όχημα του 20χρονου έπεσε πάνω τους, πετώντας τους 100 μέτρα μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς - Ένας νεκρός πολλοί τραυματίες! (video)

Τα παιδιά πετάχτηκαν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και βρέθηκαν σε απόσταση 40 μέτρων μεταξύ τους. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε νεκρό και το σκυλάκι.

Ο 20χρονος οδηγός συνέχισε την πορεία του, η οποία σταμάτησε πάνω σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη στα πλαίσια του Αυτοφώρου και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη υποβληθεί σε αλκοτέστ και τοξικολογικές εξετάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται.

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης:

"Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους. Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του Ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει & εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές παραχωρώντας παράλληλα & την απαραίτητη έκταση γης.

Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθεί δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιώσαμε! Η «χαζομαμά» Βίκυ Καγιά φωτογραφίζει την κόρη της

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων".

Πηγή lifo

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share