Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κεφαλονιά: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά - Εκκενώνονται σπίτι στο νησί (photos)

16 Αυγούστου 2017 23:25
Κεφαλονιά: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά - Εκκενώνονται σπίτι στο νησί (photos)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις περιοχές Βλαχάτα και Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς, στους πρόποδες του Αίνου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας. Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας": Συγκλονίζουν οι ήρωες πιλότοι των canadair!

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι από Βλαχάτα και Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς Πόρο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλεγχος στο αεροδρομιο: Τα 5 βασικά αντικείμενα που τον ενεργοποιούν!

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, που βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή».


Πηγή: iefimerida.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share