Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος: Καίγεται για τρίτη ημέρα το νησί! (Photos)

13 Αυγούστου 2017 09:15
Ζάκυνθος: Καίγεται για τρίτη ημέρα το νησί! (Photos)

Στο χωριό Αγαλά έφτασε η φωτιά τη νύχτα- Επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες - Ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα- Σήκωσαν και drone για να εντοπίσουν τα μέτωπα της φωτιάς - Διάσπαρτες εστίες κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών- Από το πρωί επιχειρεί και ελικόπτερο

Ακόμα μια νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς η φωτιά στον Αγαλά έφτασε δίπλα στα σπίτια.
Στο νησί επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες, ενώ από τα ξημερώματα στη μάχη έχει ριχτεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;


Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από οχήματα και άνδρες που έχουν μεταφερθεί στο νησί από πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος, όμως το έργο τους δεν είναι κάθόλου εύοκλο λόγω και των ισχυρών ανέμων.
Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και οι ντόπιοι με τρακτερ και ιδιωτικές υδροφόρες.

Με μεγάλη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν νωρίτερα το Σάββατο και έσωσαν κάποιες εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο από τον Κοιλιωμένο προς τον Αγαλά.

Το απόγευμα χθες μεταφέρθηκε στο νησί και το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος (drone), προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών.

Η αποστολή του drone αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το νησί θεωρείται «υψηλού κινδύνου» λόγω των συνεχών πυρκαγιών και το γεγονός ότι καίγεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Το μη στελεχωμένο αεροσκάφος θα πραγματοποιεί πτήσεις όλες τις ώρες για τις επόμενες ημέρες, μέχρι νεωτέρας διαταγής και η εικόνα από την κάμερα του θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.



Τέσσερα ενεργά μέτωπα

Τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν είναι τέσσερα: Στο όρος Βραχίωνας, που μαίνεται από χθες το μεσημέρι, στο χωριό Κοιλιωμένος που κατευθύνεται στο χωριό Αγαλάς και δύο νέες εστίες που έκαναν την εμφάνιση τους αργά το βράδυ, κοντά στο χωριό των Βολιμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου!

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη, στην περιοχή του Κοιλιωμένου με την φωτιά να κατευθύνεται στο χωριό του Αγαλά. Υπάρχουν φόβοι ότι έχουν καεί στάβλοι με ζώα και αγροτικές καλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή των Βολιμών που ξέσπασαν οι δύο νέες εστίες έχει δοκιμαστεί δεκάδες φορές φέτος από τις πυρκαγιές. Οι δύο νέες εστίες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση η μία από την άλλη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα σημεία πυροσβεστική δύναμη για να περιορίσει το μέγεθος της καταστροφής.




















Πηγή: protothema.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share