Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Απίστευτο: Μέδουσα τεσσάρων κιλών έβγαλαν από παραλία της Αχαΐας!

2 Αυγούστου 2017 08:42
Απίστευτο: Μέδουσα τεσσάρων κιλών έβγαλαν από παραλία της Αχαΐας!
Follow us on Google News

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται στην ακμή του, μαζί του όμως και η παρουσία των μεδουσών που φέτος έκαναν τα θαλασσινά μπάνια στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο να μοιάζουν με... "Survivor".

Παντού κολυμπούν μικροσκοπικές αλλά και λίγο μεγαλύτερες μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων συνήθως αφήνει ως... "αναμνηστικό" της επαφής, πόνο και ερεθισμένο δέρμα (κι αν το άτομο είναι αλλεργικό, δυστυχώς υπάρχουν πιο έντονες συνέπειες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια των ημερών 02 με 08 Αυγούστου by MagicF’Ariel!

Πλέον η πιο συνηθισμένη ερώτηση πελατών στα παραλιακά καταστήματα της Αχαΐας και της Κορινθίας είναι «Τσούχτρες έχει σήμερα εδώ;» και βεβαίως οι καταστηματάρχες ζουν την καθημερινή αγωνία για το αν εμφανιστούν τα θαλάσσια όντα στην ακτή τους, οπότε ο τζίρος θα πέσει ακόμα περισσότερο. Η καθημερινή ενημέρωση γίνεται στόμα με στόμα, αλλά και μέσω social media, όπου όποιος συνάντησε μέδουσα σε κάποια παραλία, το γνωστοποιεί ώστε να προσέχουν οι υπόλοιποι.

Στην παραλία Άκολης στην Αχαΐα, τις περασμένες μέρες, ο εικονιζόμενος πιτσιρικάς "ψάρεψε" μια τεράστια μέδουσα βάρους 4-5 κιλών (φωτό). Μόνο στη θέα της ανατριχιάζει κανείς, ασχέτως αν είναι επικίνδυνη ή όχι. Κι αφού η κύρια θερινή σεζόν κοντεύει να ολοκληρωθεί, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε πλέον να εντάξει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 02 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share