Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πρώτο φως του ήλιου: Η Κως το πρωί μετά τον φονικό σεισμό και το βράδυ - θρίλερ! Εικόνες - σοκ

21 Ιουλίου 2017 12:30
Το πρώτο φως του ήλιου: Η Κως το πρωί μετά τον φονικό σεισμό και το βράδυ - θρίλερ! Εικόνες - σοκ

Δύσκολη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την Κω που τα ξημερώματα χτυπήθηκε από 6,4 Ρίχτερ. Δύο νεκροί, επτά σοβαρά τραυματίες και ένα νησί με πολλά προβλήματα και κατοίκους φοβισμένους. Αυτή είναι η εικόνα εδώ και μερικές ώρες στο νησί των Δωδεκανήσων που καλείται να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό.

Εν τω μεταξύ στην επαναλειτουργία του λιμανιού ή έστω τη μερική του λειτουργία έχουν επικεντρωθεί όλες οι προσπάθειες των υπευθύνων στην Κω καθώς ζημιές στον οικιστικό ιστό δεν υπάρχουν, πέραν εκείνων στην παλαιά πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο φέρετρο που σόκαρε το Πανελλήνιο! Το αμήχανο τελευταίο φιλί του Σπυρόπουλου

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες μεταβαίνουν το απόγευμα στο νησί τέσσερις ειδικοί λιμενολόγοι της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών, καθηγητής του ΕΜΠ ειδικός στα λιμενικά έργα καθώς και άλλοι ειδικοί, για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο λιμάνι και να προτείνουν λύσεις για την επαναλειτουργία του έστω και τη μερική.

Ο κ. Δέδες είπε ότι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που υπήρχε με τον έλεγχο διαβατηρίων (Σένγκεν) καθώς λειτουργούσε σε υποδομή μέσα στο λιμάνι. Επίσης, καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την καλύτερη αξιοποίηση των δύο μικρότερων λιμανιών στο νησί, στο Μαστιχάρι και την Κέφαλο.

Εν τω μεταξύ, στην Κω μετέβη και δεύτερο κλιμάκιο μηχανικών οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς μηχανικούς -συνολικά 35- θα ξεκινήσουν τους ελέγχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες - σοκ: Η στιγμή που οι τραυματίες του σεισμού φτάνουν στην Κρήτη!

Προσωπική μαρτυρία: Νόμιζα ότι θα καταρρεύσει το σπίτι σαν χάρτινος πύργος

«Άκουσα ένα έντονο βουητό. Νόμιζα ότι θα καταρρεύσει το σπίτι σαν χάρτινος πύργος, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε. Ώσπου να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει σημειώθηκε ακόμη μια σεισμική δόνηση. Κατέβηκα κάτω και είδα πολλούς ανθρώπους στις αυλές και τα πάρκα, ανήσυχους και φοβισμένους». Την εικόνα αυτή, από τα πρώτα λεπτά του σεισμού στην, μετέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Σταύρος Πασάκος, επί σειρά ετών δημοσιογράφος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με καταγωγή από την Κω, όπου περνάει και τα καλοκαίρια του.

«Από το πρωί χοροπηδάει το έδαφος» είπε χαρακτηριστικά και μετέφερε την εικόνα των ζημιών τόσο στο λιμάνι της Κω όσο και στην περιοχή όπου κατέρρευσε το κτίριο και σκότωσε τους δύο τουρίστες. «Είναι μια περιοχή αυτή, που λέγεται Εξάρχεια και έχει δεκάδες μπαράκια. Εκεί μαζεύονται πολλοί τουρίστες. Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν παλιό» εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H φοβερή αποκάλυψη της Αγιαννοπούλου για την οικογένεια του Βασάλου! τα ψέματα και η δημόσια προειδοποίηση

Δείτε τις εικόνες καταστροφής στο Athensmagazine.gr:

Πηγή: protothema.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share