Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Κατεστάλη η εξέγερση στη Μόρια - 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν!

18 Ιουλίου 2017 19:43
Κατεστάλη η εξέγερση στη Μόρια - 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν!

Αφρικανοί ξεκίνησαν τα επεισόδια - Καμένα καταλύματα και ελαιόδεντρα, αυτοκίνητα της Frontex με ζημιές - Έγιναν 30 συλλήψεις μεταναστών

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου κατέπνιξαν το απόγευμα την εξέγερση των Αφρικανών κυρίως μεταναστών, η οποία είχε ξεκινήσει το μεσημέρι, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις μεταναστών.

Επίσης, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπως και ένας τουλάχιστον μετανάστης. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που εξεγείρονται οι μετανάστες και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στον καταυλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό "βόμβα": Πασίγνωστη και κούκλα Ελληνίδα "μπαίνει" στους "Νομάδες"! Όχι δεν πρόκειται για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου!

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δεκάδες δακρυγόνα για την καταστολή των επεισοδίων, καθώς οι Αφρικανοί μετανάστες επιδόθηκαν για ώρες σε έναν συνεχόμενο πετρόπολεμο. Επίσης, οι εξεγερμένοι άναψαν φωτιές μέσα στο κέντρο, σε κάδους απορριμμάτων και στα γύρω ελαιόδεντρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα. Μάλιστα, έχουν καταστραφεί πάνω από δέκα αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας ενοικιάσεων, τα οποία είχαν εκμισθωθεί από την Frontex, όπως είπε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης τους Γιώργος Σιταράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Αυτό το ζώδιο είναι οι περισσότεροι σχιζοφρενείς δολοφόνοι!

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι σήμερα, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. Τότε και ξεκίνησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις και οδήγησε πολλές οικογένειες προσφύγων να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

πηγή: protothema.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share