Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Ιωάννινα: Ο γάμος τους ήταν κυριολεκτικά παραμυθένιος- Γαμπρός και νύφη έφτασαν στην εκκλησία με... άλογα!

9 Ιουλίου 2017 15:32
Ιωάννινα: Ο γάμος τους ήταν κυριολεκτικά παραμυθένιος- Γαμπρός και νύφη έφτασαν στην εκκλησία με... άλογα!

Οι στιγμές χαράς για τα περισσότερα χωριά στην Ήπειρο, χρόνο με τον χρόνο, γίνονται λιγότερες.. Όλο και πιο σπάνιες… Και όταν έρχεται η ώρα για τέτοιες, τότε η χαρά όλων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Μια μοναδική στιγμή για τον Πολύγυρο Ιωαννίνων αποτέλεσε ο γάμος που τελέστηκε ανήμερα της Αγίας Κυριακής. Στην μεγάλη γιορτή του χωριού, στην επιβλητική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Αγία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση ματ της Βασιλικής Αγιαννοπούλου μετά τις δηλώσεις του Βασάλου! Το μήνυμα στον πατέρα του και η ανάρτηση "κόλαση"!

gamosx1

Και ο γάμος αυτός ήρθε να θυμίσει κάτι από τα παλιά, καθώς η νύφη και ο γαμπρός επέλεξαν να φτάσουν μέχρι την αυλή του Ιερού Ναού, με τα άλογά τους!!

Η Χριστίνα Δροσινού κατάγεται από την Βέροια αλλά ζει και εργάζεται στα Γιάννινα. Ο Λάμπρος Κασκάνης, κατάγεται από τον Πολύγυρο και εργάζεται στα Γιάννινα. Επέλεξαν να ενώσουν τις ζωές τους στην Αγία Κυριακή και να φτάσουν από το πατρικό του γαμπρού μέχρι την εκκλησία με τα άλογά τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα συγγενών και φίλων που τους καμάρωναν στην ομορφότερη μέρα της ζωής τους.

Η Χριστίνα και ο Λάμπρος διατηρούν κατάστημα με ιππικά είδη στο Νεοχωρόπουλο. Η Χριστίνα συμμετέχει σε αγώνες ιππασίας ενώ ο Λάμπρος σπούδασε στη Γερμανία επί τρία ολόκληρα χρόνια το επάγγελμα του πεταλωτή!

Επέστρεψε στην Ελλάδα και φυσικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις αγκυλώσεις του ελληνικού δημοσίου. Όταν πήγε στην Εφορία να δηλώσει το επάγγελμά του, αυτό του πεταλωτή που επί τρία χρόνια σπούδασε, οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ΚΑΔ για να τον καλύπτει!!!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα… Ένα από τα πιο παραδοσιακά δηλαδή, που κάποτε στα Γιάννινα μεσουρανούσε..

Για να αντιμετωπίσει λοιπόν τα γραφειοκρατικά προβλήματα άνοιξε το κατάστημα αλλά και τότε προέκυψαν δυσκολίες για το αντικείμενο το οποίο έπρεπε να αντιστοιχεί στους ΚΑΔ…

Η λατρεία τους για τα άλογα ήταν αυτή που τους έκανε να μην τα αποχωριστούν ούτε την ημέρα του γάμου τους.

Στολισμένα κατάλληλα, έκλεψαν τα βλέμματα όλων τόσο στην διαδρομή όσο και στο προαύλιο της εκκλησίας.

Η Χριστίνα και ο Λάμπρος, με αυτόν τον όμορφο τρόπο, ένωσαν τις ζωές τους… Επαναφέροντας έστω και για λίγο, στην σύγχρονη εποχή, στιγμές της παράδοσης… Εικόνες από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που όλοι έχουμε θαυμάσει!

Για ενθύμιο, μοίρασαν στους καλεσμένους τους πανέμορφες μπομπονιέρες, στολισμένες με ένα πέταλο… Για γούρι!

Άξιοι κουμπάροι ο Γιώργος Παπασπύρου και η σύζυγός του Εύη.

Στην Χριστίνα και στον Λάμπρο, ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι… Και τους ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισαν με το γάμο τους!

gamosx4

gamosx5

gamosx6

gamosx7

gamosx3

gamosx8

gamosx78

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση ματ της Βασιλικής Αγιαννοπούλου μετά τις δηλώσεις του Βασάλου! Το μήνυμα στον πατέρα του και η ανάρτηση "κόλαση"!

gamosx9

gamosx10

gamosx11

gamosx12

gamosx13

gamosx14

gamosx15

gamosx16

gamosx17

Πηγή : epiruspost.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share