Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Τεράστιο σκυλόψαρο 50 κιλών ξεβράστηκε στη Μεσσηνία! (Photos)

1 Ιουλίου 2017 16:26
Τεράστιο σκυλόψαρο 50 κιλών ξεβράστηκε στη Μεσσηνία! (Photos)

Ένα μικρό καρχαριοειδές μήκους 1,5 μέτρου και περίπου 50 κιλών, ξεβράστηκε στην παραλία της Διασποράς, στο ελικοδρόμιο της 120 ΠΕΑ.

Το καρχαριοειδές, το οποίο μάλλον πρόκειται για σκυλόψαρο, επέπλεε στα ρηχά ενώ ήταν ακόμα ζωντανό και έσπευσαν να το τραβήξουν έξω με κόπο και με… φόβο, αφού τα κοφτερά του δόντια ήταν εμφανή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το δημόσιο ευχαριστώ της Βαλαβάνη σε ένα πρόσωπο... έκπληξη και η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον Άγιο Δομίνικο!

Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, αφού το ψάρι έφερε τραύματα στη ράχη κι έλειπε σχεδόν το μισό σώμα του.

Το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι ακανθίας, κεντρόνι ή ακανθώδες σκυλόψαρο (επιστημονική ονομασία Squalus acanthias) είναι το πιο γνωστό σκυλόψαρο, μέλος της οικογένειας των σκυτελλιδών. Το κύριο χαρακτηριστικό του ακανθία είναι οι δύο άκανθες μπροστά από το πρώτο και δεύτερο ραχιαίο πτερύγιο. Απαντάται σε ρηχά νερά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τις ακτές, κυρίως σε εύκρατες θάλασσες. Έχει πιστοποιηθεί ότι ζει πάνω από 100 χρόνια.

Τα καρχαριοειδή είναι είδος που προστατεύεται από την Σύμβαση της Βαρκελώνης σύμφωνα με την οποία, τα ψάρια αυτά απαγορεύεται να διατηρούνται επί του σκάφους, να εκφορτώνονται, να μεταφέρονται, να αποθηκεύονται, να πωλούνται και να διατίθενται προς πώληση.

Πέρσι τον Αύγουστο δυο παρόμοια ψάρια είχαν αλιευτεί από ψαράδες στην Ηλεία.

Πηγή: messinialive.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share