Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2025

Είναι γεγονός: Αυτός παίρνει την έδρα του Κώστα Τασούλα στη Βουλή

Ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων

15 Ιανουαρίου 2025 11:21
Είναι γεγονός: Αυτός παίρνει την έδρα του Κώστα Τασούλα στη Βουλή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
Από Μαρία Βέλμαχου

Ο Γιώργος Αμυράς, που είχε αναδειχθεί πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων στις τελευταίες εκλογές, αναλαμβάνει τη θέση του Κώστα Τασούλα στη Βουλή, καθώς ο Τασούλας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι γεγονός: Αυτός παίρνει την έδρα του Κώστα Τασούλα στη Βουλή
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Ποιος είναι ο Γιώργος Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 1986, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορες εφημερίδες όπως το «Κέρδος», το «Εξπρές» και ο «Τύπος της Κυριακής», ενώ έχει συνεργαστεί και με τηλεοπτικά κανάλια, όπως ο Antenna, το Star και η ΕΡΤ. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα", η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Εκτός από τις δημοσιογραφικές και κοινωνικές του δραστηριότητες, έχει συγγράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει σε ανεξάρτητες σκηνές στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην αθλητική του καριέρα, υπήρξε αθλητής στίβου, ειδικευμένος στα 1.500 και 5.000 μέτρα.

Η πολιτική του πορεία ξεκίνησε το 2015 όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το Ποτάμι, επανεκλέγοντας τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Τον Ιανουάριο του 2019 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι λόγω της διαφωνίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στις 10 Απριλίου 2019 υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, μη εκμεταλλευόμενος την τροπολογία που επέτρεπε την ταυτόχρονη υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή και τη Βουλή.

Στις εκλογές του 2019, εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία και στις 5 Ιανουαρίου 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με κύρια αρμοδιότητα τη διαχείριση θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Πολιτική

Share