Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2025

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η βουλευτής Ράνια Θρασκιά

Θα κατευθυνθεί προς Κασσελάκη και Κίνημα Δημοκρατίας

10 Δεκεμβρίου 2024 10:42
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η βουλευτής Ράνια Θρασκιά
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Μετά τον Ευάγγελο Αποστολάκη, και η Ράνια Θρασκιά κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής του κόμματος αποχώρησε στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Ράνια Θρασκιά, όπως όλα δείχνουν, μετά την ανεξαρτητοποίησή της, θα κατευθυνθεί στο Κίνημα Δημοκρατίας, όπως και οι ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές, Βαγγέλης Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς και Γιάννης Σαρακιώτης.

Αν σε αυτούς προστεθούν και οι ενδεχόμενες μετακινήσεις από την Πλεύση Ελευθερίας, όπως αυτές της Αρετής Παπαϊωάννου και του Μιχάλη Χουρδάκη, καθώς και βουλευτών που ήδη θεωρούνται βέβαιοι, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ραλλία Χρηστίδου, η Κυριακή Μάλαμα, ο Αλέκος Αυλωνίτης και η Γιώτα Πούλου, το Κίνημα Δημοκρατίας θα μπορούσε να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, πιθανόν έως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως τόσο το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας όσο και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμπέσουν την άνοιξη και πάντως πριν το Πάσχα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share