Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον Χάρη Δούκα - «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος…»

Τον καλούν να εκθέσει τις απόψεις του στα αρμόδια όργανα

25 Ιουνίου 2024 16:58
ΠΑΣΟΚ: Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον Χάρη Δούκα - «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος…»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

ΠΑΣΟΚ: «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», επισημαίνουν από την Χαριλάου Τρικούπη για τον Χάρη Δούκα που προτείνει να στηθούν κάλπες για την εκλογή προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, με προτεινόμενες ημερομηνίες την 3η και 10η Νοεμβρίου.

«Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη», σχολιάζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν: «Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου».

Δείτε επίσης: «Γης μαδιάμ» ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατά μέτωπον επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «δήθεν σωτήρα»

«Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος», προσθέτουν.

Οδικό χάρτη για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο Δούκας

Οδικό χάρτη με ταυτόχρονη διαφύλαξη της ενότητας στο ΠΑΣΟΚ καταθέτει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με τον οποίο ζητά να γίνει εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα, προτείνοντας μάλιστα ως ημερομηνίες την 3η και τη 10η Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σε πρόταση που απέστειλε προς τον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, ο Χάρης Δούκας αναφέρει τα βήματα που προτείνει έως την εκλογή νέας ηγεσίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο οδικός χάρτης «εξασφαλίζει, πρώτον, τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής και δεύτερον, τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια».

Η πρόταση του Χάρη Δούκα με τον οδικό χάρτη που καταθέτει:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.

Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

  • Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
  • Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
  • Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
  • Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.

Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share