Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: «Στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι»

Στο πλαίσιο των περιοδειών του στα Υπουργεία

25 Ιουνίου 2024 15:11
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: «Στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα Υπουργεία που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα (25/6) βρέθηκε στο Υπουργειο Μετανάστευσης και Ασύλου και ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δημιουργήθηκε στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020 και τόνισε πως η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κάλπη είναι παρελθόν, όχι όμως το αποτέλεσμά της»

Θετικά δείγματα

«Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης» με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Υπογράμμισε επίσης ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας και σημείωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει και τις νέες προκλήσεις της νόμιμης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές και πως είναι αποστολή που έχουμε φέρει εις πέρας και έχουμε εισπράξεις τα εύσημα.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share