Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Εμφανίστηκε η 76χρονη ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: «Πώς έγινε αυτό; Δεν περίμενα να εκλεγώ» (video)

Η ηλικιωμένη νεοεκλεγείσα της Ελληνικής Λύσης μίλησε πρώτη και τελευταία φορά

11 Ιουνίου 2024 14:33
Εμφανίστηκε η 76χρονη ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: «Πώς έγινε αυτό; Δεν περίμενα να εκλεγώ» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρόσωπο των ημερών αποτελεί χωρίς αμφιβολία η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Γαλάτω Αλεξανδράκη, που ψηφίστηκε δίχως να εμφανιστεί πουθενά κατά την προεκλογική περίοδο.

Η ίδια έκανε την πρώτη – ίσως και τελευταία, κατά δήλωσή της – δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Δευτέρας:

«Είμαι χαρούμενη και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Είμαι σοκαρισμένη, δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και… πώς έγινε αυτό», εξήγησε και αναρωτήθηκε ταυτόχρονα. Ερωτηθείσα αν θα κρατήσει την έδρα της και αν θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο, δε θέλησε να απαντήσει, αντιθέτως απάντησε κατηγορηματικά και αποστομωτικά «όχι» σε ερώτηση αν θα ξανακάνει στο μέλλον άλλη δήλωση. Αυτό ενδεχομένως δίνει απαντήσεις και μένει να αποδειχθεί αν θα διατηρήσει ή θα παραχωρήσει την έδρα της στην επόμενη συνυποψήφιά της στο κόμμα, ονόματι Ευσεβία Κιάγα. Διότι στην πρώτη περίπτωση, αν αναλάβει καθήκοντα, η άρνηση για οποιαδήποτε δήλωση δεν μπορεί να τηρηθεί, ενώ ασφαλώς στη δεύτερη, εάν παραιτηθεί, δε θα έχει και καμία υποχρέωση να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ούσα πλέον μη αιρετή, επιστρέφοντας στον πρότερο βίο της.

Η ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Γαλάτω Αλεξανδράκη

Ερωτηματικά, πάντως, εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός της εκλογής της κ. Αλεξανδράκη, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ζει και εργάζεται μεταξύ Κουφόβουνου και Αλεξανδρούπολης, η οποία δεν εμφανίστηκε πουθενά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και δεν έκανε κανέναν προσωπικό αγώνα για την εκλογή της. Και η ίδια άλλωστε αναρωτιέται «πώς έγινε αυτό…;».

Απορίας άξιον και το γεγονός ότι ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης δήλωσε το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο άγνοια για την ύπαρξή της δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Δεν την έχω δει ποτέ, δεν την ξέρω. Τι να πω; Ψέματα να πω; Δεν ξέρω καν αν μένει εδώ”. Αντιθέτως, σε δηλώσεις του ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος Ευρωβουλευτής του κόμματος Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) παρουσίασε εντελώς διαφορετική εικόνα, δηλώνοντας πως «Φυσικά τη γνωρίζω. Γνωριζόμαστε όλοι στο κόμμα μεταξύ μας».

Η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής πάντως έχει γίνει ήδη λήμμα στην Wikipedia από σήμερα, καθώς αποτελεί μία εκ των 21 Ελλήνων και Ελληνίδων που θα εκπροσωπούν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα 5 χρόνια:

Η ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Γαλάτω Αλεξανδράκη

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share