Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Στον ανακριτή σήμερα (25/4) ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος - Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη

Χθες (24/4) ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος

25 Απριλίου 2024 07:57
Στον ανακριτή σήμερα (25/4) ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος - Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη
Από Ρέα Βέσση

O Κωνσταντίνος Φλώρος θα οδηγηθεί σήμερα (25/4) μεσημέρι στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση του μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανεξάρτητος - εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες - βουλευτής είναι ήδη από χθες κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος. Ο Φλώρος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, παραμένει υπό κράτηση στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), μετά την επίθεση στον κ. Γραμμένο.

Σύμφωνα με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου ορίζεται ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Γραμμένου

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Τι δήλωσε η δικηγόρος του κ. Φλώρου

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί » χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση» , όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο».

Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Το πρωτοφανές περιστατικό, αποδίδεται σε «βεντέτα» μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και του ανεξάρτητου βουλευτή, διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του, μετά τη μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο Twitter που τον υβρίζουν.

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε τη μητέρα»

Σύμφωνα με τον ALPHA και μετά από ερώτηση που του έγινε από τον ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, προσθέτοντας πως ο κ. Γραμμένος του έβρισε την μητέρα.

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε τη μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλώρος.

Δεκαπενθήμερη αποβολή από τη Βουλή και αίτημα για άρση ασυλίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής απομακρύνεται για 15 ημέρες από τα καθήκοντα του.

«Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον Βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάσει του Κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας γι’ αυτή τη δεκαπενθήμερη ποινή. Είναι ένα «χάδι» έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς» είπε ο κ. Τασούλας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

Λίγο μετά ο κ. Τασούλας επανήλθε, ανακοινώνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 157, ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στις Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, κατηγορούμενος για κακούργημα ενώ προϊδέασε και για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

«Επιτρέψτε μου πάλι να διακόψω τη ροή της συζητήσεως κάνοντάς σας μια περαιτέρω ενημέρωση για τον χειρισμό αυτής της αποτρόπαιης συμπεριφοράς.

Όπως σας εξήγησα, το «οπλοστάσιο» του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία του να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό, μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας και συνέχισε:

«Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share