Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Η επίσημη ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη

18 Απριλίου 2024 15:11
Ευρωεκλογές 2024: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας, όπως γνωστοποίησε σχετικά ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Με τνην ευκαιρία, δείτε την δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε στο Χ.

Κόλαφος η Σοφία Μπεκατώρου για Παπανώτα: «Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει»

Η Σοφία Μπεκατώρου πήρε θέση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον συνυποψήφιό της στις Ευρωεκλογές, Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος μίλησε για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκης: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει».

Επίσης, πρόσθεσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Η κυρία Μπεκατώρου ερωτηθείσα για τον Δημήτρη Παπανώτα επισήμανε ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε.

«Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα για την οποία ο ίδιος είπε ότι έγινε μοντάζ αναφέρει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Σοφία Μπεκατώρου

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share