Άρειος Πάγος: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 13 βουλευτών των Σπαρτιατών - Ανάμεσα τους και ο Ηλίας Κασιδιάρης
Η δίωξη αφορά και ένα δικηγόρο, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη, προχώρησεε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για την υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών.
Η παραγγελία για τη δίωξη στρέφεται κατά του Ηλία Κασιδιάρη, πρώην μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως ηθικού αυτουργού σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και κατά 11 πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών. Συγχρόνως, αφορά και ένα δικηγόρο, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταλήξει -κατά πληροφορίες- ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές.
Ως προς το δικηγόρο, φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές που είχε ο Ηλ. Κασιδιάρης με τους τότε υποψήφιους βουλευτές.
Διαβάστε επίσης: Κασιδιάρης στον Άρειο Πάγο: Υποστηρίζει ότι η στήριξη στους Σπαρτιάτες υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο
Ως προς τους βουλευτές -νυν και πρώην- για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, πρόκειται για τους: Αθ. Χαλκιάς, Χαρ. Κατσιβαρδας, Γ. Μανουσος, Αλ. Ζερβέας, Ιω. Δημητροκάλλης, Διον. Βαλτογιάννης, Γ. Ασπιώτης, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Ιω. Κοντής, Π. Δημητριάδης και Κων. Φλώρος (νυν ανεξάρτητος βουλευτής).
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.