Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Ευρύ προβάδισμα 17,5 μονάδων για τη ΝΔ - Ανατροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ και «θρίλερ» με το ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση (video)

Τεράστια η διαφορά σε καταλληλότερο για πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

4 Μαρτίου 2024 21:05
Δημοσκόπηση Pulse: Ευρύ προβάδισμα 17,5 μονάδων για τη ΝΔ - Ανατροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ και «θρίλερ» με το ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ισχυρό προβάδισμα ΝΔ και Μητσοτάκη, τις αντιστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ελαφρά κάμψη του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην δημοσκόπηση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσσιώνη, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έχει 17,5 μονάδες διαφορά, ενώ γίνεται μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση.

Παράλληλα οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν τις εξελίξεις στο κόμμα, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο. Παράλληλα, δυνατά «χαρτιά» κατεβάζει η ΝΔ - Τα 4 νέα ηχηρά ονόματα που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο

Pulse: Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5% (από 30,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ από 11,5% ανεβαίνει στο 12%, ποσοστό που έχει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο ψάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 7,5%, η Λύση έπεται με 7% ενώ η γκρίζα ζώνη είναι στο 16%.

Pulse: Η μάχη της δεύτερης θέσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φρενάρει την φρενήρη κάθοδό του, από το 17% του περασμένου Σεπτεμβρίου και ενισχύεται και κατά μισή μονάδα μετά το επεισοδιακό συνέδριό του. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει κάμψη (αν και βρίσκεται πάνω από το 10,5% που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2023).

Pulse: Πρόθεση με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (Σενάριο κατανομής αναποφάσιστων) η ΝΔ κυριαρχεί με ποσοστο 35,5% και διαφορά 21,5 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κινούνται στο 14%. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάει μισή μονάδα (από 13,5% στο 14%) την οποία χάνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και η Νίκη με 4%. Από 3% έχουν Σπαρτιάτες, Πλεύση και - για πρώτη φορά - η Νέα Αριστερά.

Pulse: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για μια ακόμη φορά σαρωτικά πρώτος στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 10% του Στ. Κασσελάκη και 8% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share