Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

«Δικάζει» Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δε δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν - Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές…» (video)

«Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα - Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

20 Φεβρουαρίου 2024 23:58
«Δικάζει» Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δε δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν - Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές…» (video)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο μέσω Καταστατικού Συνεδρίου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση» όπως και δέσμευση ότι θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Κατά πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία η οποία είναι εν εξελίξει από τις 19:00 το απόγευμα ο κ. Κασσελάκης φέρεται να είπε στην συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου πως «θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές και θα το ζητήσω στο συνέδριο ή βρείτε αντίπαλο απέναντι μου».

Στην ουσία, ο κ. Κασσελάκης ζητά από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου να δεσμευθούν ότι δεν θα ζητήσουν την απομάκρυνση του, πιθανά μέσω πρότασης μομφής, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό γιατί τον ίδιο και το κόμμα του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι δική μου μόνο διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το Καταστατικό συνέδριο το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω: ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε» είπε.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Κασσελάκης «απείλησε» με εκ νέου προσφυγή στη βάση λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του «αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών». Συμπλήρωσε δε πως «σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο αν δεν σεβαστέ και οι ίδιοι τη διαδικασία και υπάρχουν συνέχεια διαρροές. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Η απάντηση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλα αυτά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος πως «δεν έχει λευκή επιταγή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τουλάχιστον πέντε στελέχη απάντησαν στο τελεσίγραφο του κ. Κασσελάκη σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος θα μείνει έως και τις εθνικές εκλογές πρόεδρος, ειδάλλως να βρεθεί αντίπαλός του, λέγοντάς του πως «δεν έχει λευκή επιταγή».

Αντίστοιχα, στελέχη που τοποθετήθηκαν με αυτόν τον τρόπο φέρονται να είπαν στον κ. Κασσελάκη πως η θητεία του θα κριθεί στις ευρωεκλογές. Παράλληλα άλλα στελέχη φέρονται να του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share