Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Κασσελάκης στο LSE: «Πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου – Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός»

«Κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού»

19 Φεβρουαρίου 2024 23:59
Κασσελάκης στο LSE: «Πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου – Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Ανδρέα Παναδρέου ανέφερε ως πρότυπο που θαυμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συζήτηση στο London School of Economics (LSE), την οποία παρουσίασε ο Κέβιν Φέδερστοουν. Την ίδια στιγμή, ο Στέλιος Κούλογλου δεν αποκλείει την επιστροφή Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενος σχετικά με τον πολιτικό του ήρωα.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην αρχή της συζήτησης, όταν ο Κέβιν Φέδερστοουν του LSE παρουσίαζε τον Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτήρισε τον Τάιλερ Μάκμπεθ, σύντροφό του, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον διορθώνει: «Είναι ο σύζυγός μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό επειδή «παλέψαμε σκληρά για να νομιμοποιηθεί» ο γάμος των ομοφύλων στην Ελλάδα.

Κασσελάκης στο LSE
EUROKINISSI

Μιλώντας για την επαφή του με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές (Ιούνιος 2023), ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ”Στέφανε ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολοκληρωτική ανανέωση και δύο είναι οι επιλογές. Είτε με νέο αρχηγό είτε με αλλαγή των πάντων μέσα στο κόμμα” και του απάντησα ”Άσε το δεύτερο. Ας αλλάξουμε τα πάντα. Μείνε εσύ στη θέση σου και θα αλλάξουμε τα πάντα”. Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί. Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών και εγώ ήθελαν να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε όπως να απομακρυνθεί και να ανανεωθεί το κόμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ρώτησε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πριν δημοσιεύσει το επίμαχο ερωτηματολόγιο στο iSyriza, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share