Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: «Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη» - Το νέο μήνυμα στους αγρότες

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

19 Φεβρουαρίου 2024 19:56
Μητσοτάκης: «Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη» - Το νέο μήνυμα στους αγρότες
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε νέο μήνυμα στους αγρότες, που ετοιμάζονται να κατέβουν αύριο στην Αθήνα.

«Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Θα είμαστε απέναντι σε όσους καταστρατηγούν τους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Η οικονομία αναπτύσσεται. Οι πόροι της κοινής αγροτικής πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο, δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες. Εν όψει της άφιξης των αγροτών, θέλω να επαναλάβω ότι η κυβέρνηση είχε ανοιχτά και τα αυτιά και τις πόρτες της, στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Δε με ενδιαφέρει να γυρίσουν μονάχα πίσω στα χωράφια τους, αλλά να δώσουμε μόνιμη λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα», σημείωσε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Μου δίνουν συγχαρητήρια στην Δύση για το νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσiα των ομόφυλων»

«Μου δίνουν συγχαρητήρια στην Δύση για το νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσiα των ομόφυλων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δηλώνει περήφανος.

Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη:

«Θα ξεκινήσω όμως με την ισότητα στον γάμο. Γνωρίζω, το είπα άλλωστε και στη Βουλή, ότι με την ιστορική ρύθμιση για την ισότητα στον γάμο που ψηφίστηκε πανηγυρικά την Πέμπτη στη Βουλή, δεν επιλύουμε ένα πρόβλημα που αφορά την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά μια μειοψηφία της. Και από αυτό το πρίσμα ίσως κάποιοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί επιμένουμε να τη θεωρούμε τόσο σημαντική.

Μα ακριβώς γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν.

gay athens pride

Η ρύθμιση χαιρετίστηκε απ’ όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, αναδείχθηκε με θετικό τρόπο από όλα τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ ως «νίκη-ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και κυρίως επιβεβαιώνει αυτό που διαπιστώνει το Democracy Index του Economist: ότι έπειτα από 16 χρόνια η Ελλάδα κατατάσσεται στις 20 ωριμότερες δημοκρατίες του κόσμου, βρίσκεται πέντε θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι αλλά και υψηλότερα από χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συστηματικά, εντός και εκτός συνόρων, επικρίνουν και συκοφαντούν τη χώρα μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, κάνοντας όπου χρειάζονται θεσμικές βελτιώσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας για μια καλύτερη Δημοκρατία είναι διαρκής».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share