Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης από Χαϊδάρι: «Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα - Εκφράζει τις προσδοκίες όλων» (video)

«Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης»

7 Φεβρουαρίου 2024 11:41
Μητσοτάκης από Χαϊδάρι: «Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα - Εκφράζει τις προσδοκίες όλων» (video)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Χαϊδάρι και συναντήθηκε με πολίτες στο καφέ «Home».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: «Μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που πριν έμοιαζε άπιαστο όνειρο, να φέρουμε την ΝΔ πρώτη στη δυτική Αθήνα. Ειδικά εδώ στο Χαϊδάρι πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς. Με την ευκαιρία, δείτε την απάντηση του Μαξίμου στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης γιατί εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές, αλλά το οφείλουμε και στους νέους. Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων».

Μητσοτάκης για αγρότες: «Έχει δοθεί 1 δισ. σε αποζημιώσεις - Δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά» (video)

Στην οικονομική ανάπτυξη, την προσέλκυση των επενδύσεων, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την εκπαίδευση εστίασε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce) Νικόλαο Μπακατσέλο στο πλαίσιο εκδήλωσης (Greek Economic Summit-GES) που οργανώνει το Επιμελητήριο με τίτλο ''Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges'' (Προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων).

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην εμπιστοσύνη των αγορών και στα στοιχεία που δείχνουν οικονομική ανάκαμψη, όπως και στις ολοένα και περισσότερες επενδύσεις που γίνονται. Εστίασε στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Βρισκόμαστε απέναντι σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δις σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά».

«Η δίκαιη κατανομή του πλούτου που δημιουργεί η ελληνική οικονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση διατήρησης κοινωνικής συνοχής. Και μιας αίσθησης ότι η κυβέρνηση με δίκαιο τρόπο διαχειρίζεται διαφορετικά αιτήματα π.χ. ότι τα δίνει όλα σε κάποιους που έχουν τη δύναμη να διαδηλώνουν ή να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ» τόνισε σε άλλο σημείο.

Όσον αφορά στην οικονομική ανάκαμψη υπογράμμισε: «Η Ελλάδα βγήκε πολύ τραυματισμένη από μία δεκαετή κρίση και χάσαμε το ένα τέταρτο του εθνικού εισοδήματος». Αναφέρθηκε στη «δημοσιονομική συνέπεια που μας επιτρέπει να μειώνουμε το χρέος μας, να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα και από την υπέρβαση των στόχων να επιστρέφουμε χρήματα στην κοινωνία».

«Η εμπιστοσύνη και η εικόνα της χώρας δεν είναι για να παίρνουμε ικανοποίηση. Μεταφράζεται σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δείτε την πορεία του ελληνικού χρέους, πολύ χαμηλότερα από το ιταλικό και το ισπανικό.

Ποιος θα έλεγε ότι θα είχε αυτή την πορεία. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας, γιατί θέλω να θυμίσω ότι το 2019 είχαμε πει ότι στόχος μας είναι η μείωση της ανεργίας. Αυτό μας επέτρεψε να ξεπαγώσουμε τις τριετίες έναν χρόνο νωρίτερα».

«Ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει και οι αυξήσεις των μισθών θα μείνουν» επεσήμανε δε. Έθεσε ως προϋπόθεση τη συνεχιση της συνετούς δημοσιονομικης πολιτικής και συνέπειας για να «μειώνουμε χρέος και να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες». Μιλώντας για το τρίπτυχο για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων τόνισε τα εξής: «εμπιστοσύνη, συνέπεια κι ειλικρίνεια».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share