Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Πολιτική «βόμβα» από τον Ανδρέα Λοβέρδο: Ιδρύει κόμμα για τις ευρωεκλογές - Το όνομά του

«Κράτησε τρεις μήνες η φημολογία για τη Νέα Δημοκρατία»

30 Ιανουαρίου 2024 19:16
Πολιτική «βόμβα» από τον Ανδρέα Λοβέρδο: Ιδρύει κόμμα για τις ευρωεκλογές - Το όνομά του
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Στην ίδρυση νέου κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών προχωρά ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά και πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα προσχώρησης στη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» που θα μεταδοθεί απόψε στις 22.00 στο ERTNEWS ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Δημοσιογράφος: Θα κάνετε κόμμα στις Ευρωεκλογές;

Λοβέρδος: Ναι. Σας το απαντάω ευθαρσώς

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής;

Λοβέρδος: Ναι

Δημοσιογράφος: Πού θα τοποθετείται;

Λοβέρδος: Στο χώρο του κέντρου

Δημοσιογράφος: Άρα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος: Καλά τα λέτε. Όταν θα το ανακοινώσω, δεν το ανακοινώνω ακόμα, έχω ακόμα δρόμο προετοιμασίας. Όλα τα έχω βρει. Αφού σας είπα ότι στον Άρειο Πάγο είδα το «Εμπρός»

Δημοσιογράφος: Είναι του Μακρόν αυτό

Λοβέρδος: Είναι σύνθημα που έρχεται από πίσω από βαθιά από πολλά κινήματα στην Ευρώπη. Κράτησε τρεις μήνες η φημολογία για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ.

ανδρεασ-λοβερδοσ
Ανδρέας Λοβέρδος

Ευρωεκλογές 2024: Πύρρος Δήμας και Γιώργος Αυτιάς στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Όλα τα ονόματα

Ευρωεκλογές 2024: Πύρρος Δήμας και Γιώργος Αυτιάς έχουν «κλειδώσει» για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δείτε παρακάτω όλα τα ονόματα.

Μέχρι στιγμής, πλην της κ. Χριστοφιλοπούλου, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τρεις ακόμα νέες υποψηφιότητες: Του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος, ως εξαιρετικά προβεβλημένο πρόσωπο αναμένεται να διεκδικήσει την πρωτιά των ψήφων, του Ολυμπιονίκη, επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή του στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις και αυτή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημ. Τσιόδρα, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.

Από τους νυν Ευρωβουλευτές σίγουρο θεωρείται ότι θα διεκδικήσουν μία ακόμη θητεία, ο επικεφαλής της γαλάζιας Ευρωομάδας Βαγγ. Μεϊμαράκης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και πιθανότατα η Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Αυτή θα είναι και η βασική «ομάδα» που όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει τις επτά ή οκτώ έδρες που επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΝΔ.

Στο παρασκήνιο σχεδόν προεξοφλείται ότι θα είναι στο γαλάζιο Ευρωψηφοδέλτιο ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, που διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλονιάς και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, που ήταν στην ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς αναζητούν και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη σχέση της ΝΔ με ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι αγρότες, οι ομογενείς κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να ανακοινωθεί στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Ν.Δ. στα τέλη Απριλίου, το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος η Ν.Δ. συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share