Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος - «Ευτελισμός και αποσύνθεση»

Ο πρώην βουλευτής μιλά για «κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style» υπό τη νέα ηγεσία

8 Δεκεμβρίου 2023 15:40
ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος - «Ευτελισμός και αποσύνθεση»
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε κρατήσει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του, ενώ παρέστη και στην εναρκτήρια εκδήλωση της Νέας Αριστεράς. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ευτελισμό και αποσύνθεση».

Στη δήλωση αποχώρησης, ο Γιώργος Βαρεμένος ασκεί ευθεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην «γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style». Παράλληλα, δείτε τη δήλωση του Κασσελάκη για τις αποχωρήσεις.

Γιώργος Βαρεμένος
Γιώργος Βαρεμένος

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.»

Η αποχώρηση του Γιώργου Βαρεμένου έρχεται σε συνέχεια του μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και της διάσπασης που έγινε, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας πάντως ότι παραμένει μέλος του κόμματος.

«Κόλαφος» η Άννα Καραμανλή: «Σεξιστική & βίαιη επίθεση - Αν ο Γιώργος Βαρεμένος είχε άνδρα δίπλα του δεν θα είχε τέτοια συμπεριφορά!» (Video)

Η Άννα Καραμανλή φιλοξενήθηκε στο T-live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για το «επεισόδιο» με τον Γιώργο Βαρεμένο στον «αέρα» του ΣΚΑΪ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά σεξιστική και βίαιη την επίθεση του κ. Βαρεμένου εις βάρος της.

«Προφανώς είναι μία βίαιη, σεξιστική συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί, επειδή ο άλλος διαφωνεί, να σηκώνει το χέρι και να αρπάζει τα χαρτιά και μετά να στα πετάει στα μούτρα. Αυτά δεν συνάδουν με έναν βουλευτή που είναι στο δημοκρατικό τόξο. Αυτό θυμίζει άλλες εποχές. Που θα σταματήσει όλο αυτό, ας πούμε;» αναρωτήθηκε η Άννα Καραμανλή.

«Αν βάλετε να δείτε το βίντεο, επειδή ταράχτηκα πάρα πολύ, παίρνω τα χαρτιά μου, και βάζω το κινητό από κάτω. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνούμε, διαφωνούμε με επιχειρήματα, με λόγια και όχι με πράξεις. Ούτε αρπάζουμε από τα χέρια, ούτε τσαλακώνουμε, ούτε τα πετάμε στα μούτρα. Αυτά δεν είναι συμπεριφορές, κατά τη δική μου γνώμη» πρόσθεσε η Άννα Καραμανλή στην Τατιάνα Στεφανίδου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share