Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα: Αυτός είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που συνάντησε στην πρεσβεία της Τουρκίας (video)

Το παρών έδωσαν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και η οικογένεια του Σαδίκ Αχμέτ

8 Δεκεμβρίου 2023 07:36
Άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα: Αυτός είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που συνάντησε στην πρεσβεία της Τουρκίας (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν η τελευταία στάση του Ερντογάν στην Ελλάδα, όπου συνάντησε τον επιχειρηματία Βύρωνα Νικολαΐδη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Αυτή ήταν και η μοναδική επαφή με επιχειρηματία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που κατά δήλωσή του κοιμόταν στο… πάτωμα όταν πρωτοήρθε το 1981 στην Ελλάδα, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας PeopleCert, η αποτίμηση της οποίας ξεπέρασε το 2022 τα 3 δισ. δολάρια! Πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα εισέλθει και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς προχώρησε στην εξαγορά διεθνούς εταιρείας AI και έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα που σχεδιάζει ήδη την ανάπτυξη εφαρμογών της στην εκπαίδευση.

Ο Ερντογάν συνάντησε τον Βύρωνα Νικολαΐδη στην πρεσβεία της Τουρκίας

Ο κ. Νικολαΐδης έχει διατελέσει για χρόνια Πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και αποτελεί μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση ζημιών και η διεξαγωγή των αναγκαίων έργων συντήρησης σε ιστορικούς βυζαντινούς ναούς της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε επίσης: Δεν έλειψε από το μεγάλο ραντεβού: Έκλεψε τις εντυπώσεις και πάλι ο Πίνατ στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στην τουρκική πρεσβεία, ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την οικογένεια του Σαδίκ Αχμέτ, ενώ το παρών έδωσαν και τα γνωστά «σκληροπυρηνικά» στελέχη της μειονότητας στη Θράκη, όπως ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και μέλη της αποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Μήνυμα Ερντογάν: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί»

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί» ανέφερε στο πρώτο του μήνυμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά η Ελλάδα και η Τουρκία να δώσουν το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τα κοινά βήματά τους.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να μην μπορεί να λυθεί.

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα την πέμπτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα

Με τη Διακήρυξη των Αθηνών για Φιλία και Καλή Γειτονία, επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο τη βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας.

Συμφωνούμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών από περίπου 5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια.

Στις συνομιλίες μας, επισημάναμε τη σημασία των συγκοινωνιακών έργων, όπως η κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο συνοριακό πέρασμα των Ιψάλων-Κήπων.

Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του καταυλισμού του Λαυρίου.

Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στη χώρα μας αποτελούν τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου.

Η ενίσχυση της ηρεμίας και της ευημερίας των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μας.

Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

Είναι ειλικρινής επιθυμία μας να επιλύσουμε τα υφιστάμενα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς.

Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.

Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με κοινά βήματα που θα κάνουμε ως Τουρκία-Ελλάδα.

Σας λέω ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share