Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα στήριξης σε Κασσελάκη από Τσίπρα: Παρών στην πρώτη ΚΟ μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ - Όρθιοι οι βουλευτές τον υποδέχθηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα (video)

Και όλα αυτά την ώρα που παραμένει τεταμένη η κατάσταση στο κόμμα με τις αποχωρήσεις

30 Νοεμβρίου 2023 18:29
Μήνυμα στήριξης σε Κασσελάκη από Τσίπρα: Παρών στην πρώτη ΚΟ μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ - Όρθιοι οι βουλευτές τον υποδέχθηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μήνυμα στήριξης από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δίνει το «παρών» στην πρώτη ΚΟ μετά τη διάσπαση του κόμματος και την αποχώρηση της Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να εμφανιστεί την περίοδο που συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας στους εναπομείναντες που παραμένουν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο του ieidiseis.gr με τη θερμή υποδοχή του πρώην προέδρου του κόμματος:

ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσεις, υπονοούμενα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα περιγράφουν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία - Αποχώρησε ο Κασσελάκης χωρίς να ακούσει τον Τεμπονέρα

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πυροδότησε νέα εσωκομματική ένταση, εντείνοντας τον προβληματισμό στους κόλπους του κόμματος.

Μολονότι αντικείμενο της συνεδρίασης υπήρξε επί της αρχής ο προγραμματισμός δράσεων του κόμματος προς αποκατάσταση των «πληγών» της διάσπασης, εντούτοις τα πράγματα δεν κύλησαν ανέμελα, καθώς τοποθετήσεις σειράς στελεχών εμπεριείχαν έντονα στοιχεία κριτικής αναφορικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συζήτηση που περιγράφεται ως «χαλαρή» μέχρι εκείνη τη στιγμή από τους παρόντες.

Η αίθουσα «πάγωσε», ωστόσο, όταν την ώρα της τοποθέτησης του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος ασκούσε σφοδρή κριτική στην νέα ηγετική ομάδα. Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και να αποχώρησε από την συνεδρίαση, χωρίς να ακούσει όλη την παρέμβαση του ομιλητή.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» και εν αναμονή των σημερινών δημοσκοπήσεων, η αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκλήφθηκε ως «απρέπεια», αλλά και ως «ευτελισμός του οργάνου», σύμφωνα με ορισμένα στελέχη, πυροδοτώντας νέο γύρο τριβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγησή του ο κ. Τεμπονέρας ζήτησε να σταματήσει η τοξικότητα και ο διχασμός. Ακόμη, επισήμανε πως το κόμμα είναι πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά, υπογραμμίζοντας την απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε στην ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα, δηλαδή τον Ιανουάριο, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο.

Για το λόγο αυτό, επανέφερε τον οδικό χάρτη που είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση, με συγκεκριμένα ορόσημα, επεξεργασίες και προτάσεις πολιτικής, ώστε το κόμμα να φύγει μπροστά, με επίκεντρο την ακρίβεια, τους μισθούς και τη στέγαση. Επιμένω στην ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση, φέρεται να τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

Αμέσως μετά την έξοδο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα, στελέχη που ήταν παρόντα ζήτησαν, κατά πληροφορίες, να πληροφορηθούν αν είχε όντως αποχωρήσει οριστικά ο κ. Κασσελάκης, με τους Γραμματείς του κόμματος να του τηλεφωνούν, για να διαπιστώσουν τι πραγματικά ίσχυε. Τελικά, ενημέρωσαν τα στελέχη που βρισκόταν στην αίθουσα πως ο κ. Κασσελάκης είχε αποχωρήσει. Τότε, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε, εμφανώς ενοχλημένος, πως δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί στο όργανο, ζητώντας να σβηστεί το όνομά του από τον κατάλογο των ομιλητών, ενώ ανάλογη στάση κράτησαν και οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατόπιν αυτών και με τους «Προεδρικούς» να παραμένουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, το κλίμα βάρυνε εξαιρετικά πολύ, με πολλά από τα παρόντα στελέχη να κάνουν λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά» από πλευράς της νέας ηγεσίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share