Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Κάθετος ο Αντώνης Σαμαράς: «Υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τα δύο φύλα, όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”»

«Οι γυναίκες δεν είναι "τεκνοποιητικές μηχανές" που θα "βοηθούν" τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά»

27 Νοεμβρίου 2023 11:53
Κάθετος ο Αντώνης Σαμαράς: «Υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τα δύο φύλα, όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Τη δική του θέση υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Μετά την ηθοποιό Μαρία Ιωαννίδου, άλλο ένα δημοφιλές πρόσωπο έρχεται να κάνει κάποιες αιχμηρές δηλώσεις για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αντώνης Σαμαράς για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη από μάνα και πατέρα, όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”»

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ… Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια.

Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”…

Το τι κάνει καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως!

Μη μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” που μπορεί να είναι πολλαπλές με τα φύλα που είναι δύο. Και μη μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα.

Και κάτι ακόμα: Οι γυναίκες δεν είναι "τεκνοποιητικές μηχανές" που θα "βοηθούν" τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα… θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά…Και η μητρότητα δεν είναι… “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά.

Συγκινεί η Ζέτα Δούκα για τη μητρότητα: «Στα 41 έβλεπα παιδιά και έκλαιγα. Ήθελα οπωσδήποτε να κάνω...» (video)

Για τη μητρότητα αλλά και την απόφαση να χωρίσει από τον επί χρόνια σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της, μίλησε η Ζέτα Δούκα, καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες».

Η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα για τη μητρότητα

«Είμαι πενήντα χρονών, είναι σημαντικό αυτά που έχω καλά να προσπαθήσω να τα διατηρήσω, αλλά από εκεί και πέρα μεγαλώνω, δε γίνεται να μην φαίνεται», είπε αρχικά η ηθοποιός.

«Το κοριτσάκι μου είναι 7 ετών. Πάει δευτέρα δημοτικού. Είναι ένα πολύ χαρούμενο δευτεράκι. Η μητρότητα μου έδωσε πάρα πολλή υπομονή. Ήταν από αυτά που δεν πίστευα να συμβούν. Όταν έκλεισα τα 41 έβλεπα παιδιά και έκλαιγα. Ήθελα οπωσδήποτε να κάνω παιδί. Ευτυχώς έγινε και απέκτησα τη Θάλεια, που την ήθελα πολύ. Κάθε μέρα που τη βλέπω, μου έρχεται πίσω ακριβώς αυτό, πόσο πολύ ήθελα τη Θάλεια.

Όλα εξαρτώνται από το πώς συμπεριφέρεται, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία πρόκληση. Ο χωρισμός είναι μία δύσκολη αλλαγή. Στην περίπτωση των γονιών μου, δεν το αντιμετώπισαν καλά και αυτό ήταν που με τραυμάτισε. Προσπάθησα να το κάνω να μην με πονάει τόσο πολύ», εξομολογήθηκε φανερά συγκινημένη η ηθοποιός στην κάμερα της εκπομπής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share