Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

"Καρφάρες" Κυριάκου Μητσοτάκη για ΣΥΡΙΖΑ και η "προειδοποίηση" στους "μπλε" βουλευτές: «Τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο! Το 41% δεν επιτρέπει αλαζονεία» (Video)

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν μαξιλαροπόλεμο - Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή»

20 Νοεμβρίου 2023 19:34
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

"Καρφάρες" έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ προχώρησε και σε μία "προειδοποίηση" στους "μπλε" βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 41% δεν επιτρέπει αλαζονεία»

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν επιτρέπει φαινόμενα αλαζονείας και δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς, όπως είπε, το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε». Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές, τόνισε.

«Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε. «Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» συνέχισε. «Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά, κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

«Τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο!»

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για... μαξιλαροπόλεμο. Κάλεσε ωστόσο τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσιάζοντας, δε, τη Μαρία Συρεγγέλα ως την επόμενη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, αναφώνησε «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα». Την τελευταία φορά που ακούστηκε αυτό, δεν πήγε και πολύ καλά, σχολίασε με νόημα, παραπέμποντας στο προεκλογικό «πρόεδρε, έλα με φόρα», με το οποίο είχε καλέσει προεκλογικά στο βήμα η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share