Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Οικουμενικό Πατριάρχη: Έχουμε έρθει σε επαφή με το Ισραήλ για την προστασία της Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους

11 Οκτωβρίου 2023 19:43
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Οικουμενικό Πατριάρχη: Έχουμε έρθει σε επαφή με το Ισραήλ για την προστασία της Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με την ισραηλινή πλευρά ώστε να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από τα πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα. «Σας ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Επίσης, ο Ελληνας Μάκης Λεβί που ζει με την οικογένειά του σε περιοχή 7 χιλιόμετρα από τη Γάζα, συγκλόνισε περιγράφωντας στο MEGA τα όσα έζησε μετά την επίθεση της Χαμας στο Ισραήλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share