Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη - Ποιοι εκλέγονται μέχρι στιγμής (Video)

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας

9 Οκτωβρίου 2023 07:45
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη - Ποιοι εκλέγονται μέχρι στιγμής (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν ολοκληρώσει τον α' γύρο τους και εν αναμονή του β΄την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη «μάχη» του σταυρού και στο ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς οι επαναλητπικές δεν θα γίνουν με σταυροδοσία. Ενώ, αυτοί είναι οι 7 Περιφερειάρχες που εκλέγονται από την 1η Κυριακή!

Δήμος Αθηναίων

Στον Δήμο Αθηναίων όπου θα αναμετρηθούν Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, στην τρίτη θέση είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36% και στην τέταρτη ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%. Ακολουθεί η παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη με 8,33% και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09%

Στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη, με ενσωμάτωση στο 86,37%, προηγούνται σε σταυρούς ο Νίκος Αβραμίδης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Μανώλης Καλαμπόκας, η Αλεξία Έβερτ, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Ευγένιος Κολλάτος, ο Νικόλας Βαφειάδης, ο Βασίλης Αξιώτης και η Δανάη Μιχελάκου Βορίδη.

Στο ψηφοδέλτιο Δούκα, πρώτη είναι η Ρωξάνη Μπέη και ακολουθούν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Ιωάννα Γεννηματά και η Μαρία Στρατηγάκη.

Στο ψηφοδέλτιο Ζαχαριάδη, πρώτη είναι η Δέσποινα Αλεβυζάκη και ακολουθούν η Διάνα Βουτυράκου, Αννα Φιλίνη, Όλγα Μπαλαούρα και Δημήτρης Αγανίδης.

Δήμος Πειραιά

Στον Δήμο Πειραιά, με την ενσωμάτωση στο 100%, δίνουν ποσοστό 69,89% και εύκολη επικράτηση για τον Γιάννη Μώραλη.

Στη δεύτερη θέση, με 13,93% βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης, ενώ στο 11,61% βρίσκεται ο Νίκος Αμπατιέλος, στο 2,44% ο Θανάσης Διαβολάκης και στο 2,14% ο Κ. Νιζάμης. Ωστόσο η μάχη του σταυρού συνεχίζεται στο δήμο.

Στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, με την ενσωμάτωση στο 91,64%, προηγούνται σε σταυρούς ο Παναγιώτης Ρέππας, η Χάρις Ζηλάκου, η Νανά Γλύκα, η Ασπασία Αλιγιζάκη, η Αντωνία Καρακατσάνη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Αράπης και ο Δημήτρης Βλαχάκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γαβρίλη, πρώτος είναι ο Δημήτρης Γκερλές και ακολουθούν ο Χρήστος Φωτιάδης, η Ευαγγελία Δρίτσα, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Παναγιώτης Βουτυράκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Νικόλαου Αμπατιέλου, πρώτος είναι ο Αλέξανδρος Κοτέας και ακολουθούν ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Λεωτσάκου, η Ελισάβετ Ζαμπέτα και η Ιωάννα Δρίτσα.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Tα επίσημα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ενσωμάτωση στο 97,98%, δίνουν ποσοστό 27,36% στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θα χρειαστεί δεύτερο γύρο, καθώς στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,72% βρίσκεται ο Στυλιανός Αγγελούδης. Τρίτος με 20,75% έρχεται ο Σπύρος Πέγκας και ακολουθούν με 6,84% ο Βασίλης Τομπουλίδης, με 5,66% ο Δρόσος Τσαβλής, με 5,52% η Μαρία Κέκη, με 4,62% ο Στέργιος Καλόγηρος, με 1,95% ο Ιωάννης Κουριαννίδης και με 1,58% ο Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Σε ότι αφορά στη μάχη του σταυρού, στο ψηφοδέλτιο Ζερβού, με την ενσωμάτωση στο 74,84, προηγούνται ο Χάρης Αηδονόπουλος, Σωκράτης Δημητριάδης, ο Σωκράτης Δημητριάδης και ο Μιχάλης Κούπκας.

Στο ψηφοδέλτιο Αγγελούδη πρώτος σε σταυρούς είναι ο Σάκης Αρναούτογλου και ακολουθούν οι Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης, Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Στο ψηφοδέλτιο Πέγκα, πρώτος είναι ο Γιάννης Μπουτάρης και ακολουθούν οι Ελένη Χρυσίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελισάβετ Αλατσίδου και Ρία Καλφακάκου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share