Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ψήφισε με ηλεκτρονική ταυτότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλέγουμε ανθρώπους που ασπάζονται το όραμα για καλύτερη Ελλάδα» (video)

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά, όπου τον συνόδευσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

8 Οκτωβρίου 2023 11:20
Ψήφισε με ηλεκτρονική ταυτότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλέγουμε ανθρώπους που ασπάζονται το όραμα για καλύτερη Ελλάδα» (video)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς, πριν από λίγο, το πρωί της Κυριακής (8/10), δείχνοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος και παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, έκανε λόγο για «γιορτή της τοπικής αυτοδιοίκησης». «Ψηφίζουμε δημάρχους, περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, Ευτράπελο στην ψήφο του Κώστα Καραμανλή: Πήγε να ψηφίσει χωρίς την ταυτότητά του

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει πως έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές, για τις 13 περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θέλουμε πρωτίστως στις περιφέρειες να εκλέξουμε ανθρώπους που να ασπάζονται το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, με έντονη αναπτυξιακή δυναμική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως «οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και στο πρόσφατο νομοσχέδιο με νέες διατάξεις για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων».

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τρεις συλλήψεις για δωροδοκία εκλογέα στην Καρδίτσα

Στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας πέρασαν τρία άτομα για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα, χθες το μεσημέρι (7/10). Αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Περιπολικό

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share