Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης σε Σακελλαροπούλου: «Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή - Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση» (video-photos)

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τους συνάντηση

3 Οκτωβρίου 2023 13:25
Κασσελάκης σε Σακελλαροπούλου: «Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή - Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση» (video-photos)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, το πρωί της Τρίτης (3/10) στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαστε σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις στο παγκόσμιο σκηνικό αλλά και στη χώρα μας τα προβλήματα δε λείπουν συνεχώς», σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Έτσι είναι. Τα είδα και χθες δια ζώσης. Έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη άμεσης αρωγής από την πολιτεία, ειδικά στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές από τις πλημμύρες και φυσικές καταστροφές», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε πως «ό,τι μπορούμε να κάνουμε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το κάνουμε».

«Το εύχομαι, γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δε νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολά. Επομένως, ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμος, όπως και όλοι», συμπλήρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Καλημέρα, καλώς ήρθατε. Θέλω να σας συγχαρώ και από κοντά για την ανάδειξή σας στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα που καλείστε να ασκήσετε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Στο παγκόσμιο σκηνικό αλλά και στη χώρα μας, τα προβλήματα δε λείπουν, συνεχώς.

Στέφανος Κασσελάκης: Έτσι είναι, είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα, έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες, τις φυσικές καταστροφές, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριάς μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το εύχομαι. Γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολα σύντομα. Επομένως πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, όπως είδαμε και στον Έβρο, καθώς και στη Θεσσαλία όπου το φαινόμενο είχε μεγάλη ένταση, δημιουργούνται μεγάλες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε, πυρκαγιές στον βορρά, πλημμύρες στο κέντρο της χώρας.

Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις. Όπου μπορεί πρέπει να βρίσκονται, να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, όπως είπατε κι εσείς. Και τι θα γίνει όταν θα σβήσουν τα φώτα από αυτούς τους ανθρώπους;

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτα. Κι όπως λέτε, η κλιματική κρίση είναι εδώ, υπάρχει, θα μας ακολουθεί μάλλον για αρκετό καιρό, δυστυχώς, κι αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Και από μεριάς μας, στον βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Αυτό θα είναι το καλύτερο.

Δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντησή τους

«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση σε εξαιρετικά θερμό κλίμα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «βεβαίως και μιλήσαμε και για συναινέσεις, αλλά συγχρόνως από μεριάς μου ανέφερα και θέματα της ομογένειας και των αποδήμων και βεβαίως όσα είδα στην περιοδεία μου σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Στέφανος Κασσελάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση «και θα την καλλιεργήσουμε με την Πρόεδρο και στα επόμενα χρόνια», ενώ επισήμανε ότι συζήτησαν και για την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share