Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

«Βέλη» Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Είναι εγκλωβισμένος στο lifestyle - Είναι διαφορετικό αυτό από...» (video)

Ο πρωθυπουργός έριξε τα... καρφιά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

30 Σεπτεμβρίου 2023 16:05
«Βέλη» Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Είναι εγκλωβισμένος στο lifestyle - Είναι διαφορετικό αυτό από...» (video)
Φωτογραφίες αρχείου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ & POOL ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ανάμεσα σε αυτά που συζητήθηκαν ήταν και ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης. Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε κάνει σχόλιο για τον πολίτικό του αντίπαλο.

Δείτε επίσης: Χείμαρρος ο Κασσελάκης για Μπέο: «Ο Μητσοτάκης να άρει τη στήριξή του – Να αποχωρήσει άμεσα από τις εκλογές»

Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Στέφανο Κασσελάκη

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Στέφανο Κασσελάκη με το νέο του αξίωμα, και όχι με το όνομά του. «Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα είναι στη Βουλή.

Θα απουσιάζουνε έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα, τα οποία θέτουμε. Τουλάχιστον, σε επίπεδο αρχηγού της αντιπολίτευσης», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε, πως είναι βέβαιος, πως θα το υπηρετήσουν αντάξια οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή Αθηνών Νίκο Παπά. Μάλιστα, ισχυρίστηκε, πως θα έχει ενδιαφέρον «να δούμε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο ρόλο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πως θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε.

Σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του νέου του αρχηγού, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία απαιτώντας χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μία δημαγωγία με καινούργιες λέξεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως άλλο πράγμα είναι ο εκσυγχρονισμός και κάτι άλλο ο μοντερνισμός, γιατί είναι διαφορετικές οι τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκιαγραφόντας το φαινόμενο Κασσελάκη.

«Όπως άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», κατέληξε ρίχνοντας ισχυρά βέλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ενώ ολοκλήρωσε το λόγο του, λέγοντας, πως ο καιρός θα δείξει την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share