Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

«Άναψαν» τα αίματα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Κασσελάκη - Τα αλλεπαλληλα καρφιά με «φόντο»... την Δημοκρατία

«Μήλον της Έριδος» το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «χειροκροτητών» βουλευτών της πλειοψηφίας

29 Σεπτεμβρίου 2023 20:43
«Άναψαν» τα αίματα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Κασσελάκη - Τα αλλεπαλληλα καρφιά με «φόντο»... την Δημοκρατία
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε 48 ώρες κατάφερε να έχει διαδοχικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση. Η πιο πρόσφατη ήταν η σημερινή με αφορμή το βίντεο που ανάρτησε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο ξενάγησε τους διαδικτυακούς του φίλους στο γραφείο του στη Βουλή.

Μάλιστα μέσα στο βίντεό του δεν δίστασε να μιλήσει για «χειροκροτητές» βουλευτές της πλειοψηφίας που παράγουν νόμους και βρίσκονται σε κλειστά γραφεία. Η ξενάγηση ξεκινάει με τον ίδιο όπως λέει να βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή, εξηγώντας μάλιστα ότι αυτό είναι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελακη

Η αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης στα λεγόμενά του ήταν άμεση και ήρθε τόσο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη.

«Τι θέλει να μας πει... Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του briefing.

«Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σε κείμενό του αναφέρει: Προς ενημέρωση του νέου Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (νέος όρος;;)

Οι κυβερνητικοί βουλευτές:

- Δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

- Δεν είναι «κυρίως χειροκροτητές». Είναι ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

- Συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να πέσουν οι τόνοι ο κ. Κασσελάκης επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα μέσω δηλώσεων του στο Mega. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega, από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται τόνισε ότι με την ενέργειά του έθεσε ένα θέμα παραγωγής πολιτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει προτάσεις νόμου στο Κοινοβούλιο.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φοβήθηκε και αυτό λεει πολλά. Φοβούνται ο λαός να έχει τη δύναμη στα χέρια του. Νομίζουν ότι θα αποφασίζουν σε κλειστούς διαδρόμους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι επέλεξε τα μέλη της ΑΔΑΕ μαζί με την ακροδεξιά. Ανατωτιέμαι αν αυτό το εγκρίνει ο κόσμος του Κέντρου» σημείωσε.

Η νέα τοποθέτηση Κασσελάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επανέλαβε ότι «ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share