Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στη Μάλτα: Τι είπαν για μεταναστευτικό και πυρκαγιές - «Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων» (video)

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών

29 Σεπτεμβρίου 2023 16:39
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στη Μάλτα: Τι είπαν για μεταναστευτικό και πυρκαγιές - «Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων» (video)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Το μήνυμα πως η «Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική της φύλαξης των συνόρων» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με το μεταναστευτικό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων τους.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι χρειάζεται συνεργασία κρατών-μελών ως προς το κορυφαίο ζήτημα του μεταναστευτικού, «προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις και τα δίκτυα των διακινητών να αποθαρρύνονται από το να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας (5 και 6 Οκτωβρίου) στη Γρανάδα. Επιπλέον, Μητσοτάκης και Μακρόν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για τη συνδρομή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην Κλιματική κρίση, στο πνεύμα της επιστολής που έχει ήδη απευθύνει στους ηγέτες της MED9.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων. Συζητήθηκαν ακόμα οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η σκέψη μας στον Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια, θα είμαστε στο πλευρό τους» (video)

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Η σημερινή μας συνεδρίαση έχει ένα κλίμα κομματικής ανάτασης μετά τον εκλογικό μας θρίαμβο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τόνισε ότι θα δώσει άλλο χαρακτήρα στη σημερινή συνάντηση, ως μια νέα αφετηρία ενεργοποίησης και δουλειάς, καθώς τη θετική πορεία της χώρας σκιάζουν δύο αρνητικές συγκυρίες, οι καταστροφές από την κλιματική κρίση και η ακρίβεια.

Η σκέψη μας είναι στον Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια, με τον Βόλο να δέχεται μια δεύτερη σφοδρή επίθεση. Η κυβέρνηση, το κράτος, είναι με τους πολίτες και θα δώσουμε τη μάχη με όσους επλήγησαν, υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ με νωπή την εντολή του λαού, τόνισε ακόμα και πρόσθεσε ότι μαχόμαστε για ένα καλύτερο κράτος και μια καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη.

Επτά νομοσχέδια έχουν ήδη ψηφιστεί, σημείωσε και όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους.

«Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν μόνιμοι εχθροί μας»

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων και όσων έχουν ψηφιστεί και κυρίως στις μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο εισόδημα των πολιτών και πρόσθεσε ότι «η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν εχθροί μας. Αυτή η παράταξη είναι συνεχής αλλά αι συνεπείς. Ήδη υλοποιήσαμε τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και είμαστε μια παράταξη βαθιά ριζωμένη στην πραγματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα απρόοπτα χτυπήματα».

«Όλοι σας ξέρετε τις προσπάθειές μας να αμυνθούμε στις επιθέσεις της φύσης πρώτα απ’ όλα σώζοντας ανθρώπινες ζωές και αποκαθιστώντας τις υποδομές και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα», τόνισε επίσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share