Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στο προσκήνιο ο «μίστερ Πρέσπες», Νίκος Κοτζιάς - Εντάσσεται στην ηγετική ομάδα Κασσελάκη!

Είχε αποχωρήσει από την τότε κυβέρνηση μετά από διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο

27 Σεπτεμβρίου 2023 18:19
ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στο προσκήνιο ο «μίστερ Πρέσπες», Νίκος Κοτζιάς - Εντάσσεται στην ηγετική ομάδα Κασσελάκη!
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ&ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει όπως όλα δείχνουν ο υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του μετά από διαφωνία με τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο υπουργός Εξωτερικών – αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018 με την οποία η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε τη γειτονική χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Ο ρόλος του αναμένεται να είναι συμβουλευτικός στο πλευρό του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Βελόπουλος για Κασσελάκη: «Εάν η δική μου πεθερά είχε σχέση με αισχροκέρδεια θα ήμουν δακτυλοδεικτούμενος»

Επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, για «πράγματα που δεν ευσταθούν στο βιογραφικό του» και για σχέση με δημόσια προμήθεια της μητέρας τού συντρόφου του, εξαπέλυσε σε παρέμβασή του, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη για το σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

Εάν η δική μου πεθερά μου είχε σχέση με δημόσια προμήθεια θα ήμουν δακτυλοδεικτούμενος είπε ο κ. Βελόπουλος. Ρώτησε εάν είναι ηθικό, που η μητέρα του συζύγου του, πήγε να πάρει μια δουλειά 1,2 δισ. από το Δημόσιο, δηλαδή τους μετρητές της ΔΕΔΔΗΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι η μητέρα τού συζύγου του κ. Κασσελάκη, προσέφυγε στο ΣτΕ, έχασε την υπόθεση και τώρα εκβιάζει την κυβέρνηση ότι θα πάρει την εταιρεία από την Κόρινθο και θα φύγει από την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια και μίλησε για ατολμία της κυβέρνησης να πατάξει την «αισχροκέρδεια». Ο λαός πένεται είπε ο κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στην άνοδο της τιμής του λαδιού: Με επιδοματάκια και σοβιετικού τύπου «pass» δεν λύνεται το πρόβλημα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι παίρνει 6,5 δισ. ευρώ παραπάνω, από επιπλέον φόρους, λόγω της ακρίβειας, και δίνει 2 δισ. πίσω με τα λεγόμενα «pass»

Σχολιάζοντας την ομιλία Βελόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρ. Γιαννούλης μνημόνευσε απάντηση του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γιώργου Παπανδρέου, μετά από ένα «ανερμάτιστο παραλήρημα» βουλευτή: «Ποιος το είπε; Αυτός; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share