Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

«Aπο το '19 ησουν βαρίδι, ανύπαρκτος! Πόση μικροψυχία, ούτε συγχαρητήρια δεν μπορείς να πεις» - "Σφαλιάρες" στον Ευκλειδη Τσακαλώτο για τη δήλωσή του μετά τη νίκη Κασσελάκη (photo)

«Ξεκαβαλα το καλάμι! Αν θέλετε, μπορείτε,να φύγετε. Δεν σας κρατάει κανείς»

25 Σεπτεμβρίου 2023 19:31
«Aπο το '19 ησουν βαρίδι, ανύπαρκτος! Πόση μικροψυχία, ούτε συγχαρητήρια δεν μπορείς να πεις» -
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης τα αλλάζει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας νέους ρόλους στον Μανώλη Καπνισάκη, την Δώρα Αυγέρη και τον Γιώργο Τσίπρα.

Οι ψηφοφόροι – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – τον ανέδειξαν νέο πρόεδρο του κόμματος, ωστόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ηγετικό στέλεχος και ένας εκ των υποψήφιων για την προεδρία, στη δήλωσή για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνεχάρη τον νικητή, αλλά αντίθετα ανέφερε πως «η Αριστερά είναι μαθημένη στα δύσκολα».

"Σφαλιάρες" στον Ευκλειδη Τσακαλώτο για τη δήλωσή του μετά τη νίκη Κασσελάκη

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πυροδοτώντας έντονες συζητήσεις στα πολιτικά πηγαδάκια, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις στα social media από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Aπο το '19 ησουν βαρίδι, ανύπαρκτος! Πόση μικροψυχία, ούτε συγχαρητήρια δεν μπορείς να πεις»

«Κρατιόταν να ΜΗΝ πει ότι είναι g@y! Απάλευτη, πόσος πόνος» - «Φωτιά» στο Twitter με την τοποθέτηση της Μαριάνας Πυργιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη (photo-video)

«Φωτιά» πήρε το Twitter με την τοποθέτηση της Μαριάνας Πυργιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη, η οποία μίλησε σε εκπομπή του Open το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, βέλη κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο πρώτο της σχόλιο μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στη χθεσινοβραδινή διαδικασία, η Μαριάνα Πυργιώτη ανέφερε: «Εγώ δεν μπορω να υπεισέλθω στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν γνωρίζω την ανθρωπογεωγραφία, αυτό που μπορώ να πω και το λέω μετά βεβαιότητος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινηθεί σαν πολιτικό στίγμα προς την Κεντροαριστερά και όχι προς την Αριστερά, με τον κ. Κασσελάκη εννοείται.

Αυτό, για τον χώρο που εγώ γνωρίζω καλύτερα, που είναι ο χώρος της Κεντροδεξιάς, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μέχρι τις ευρωεκλογές, θα δημιουργήσει κάποια ζητήματα. Διότι ο προοδευτικός χώρος του Κέντρου που ήταν κατά κάποιο τρόπο ανέστιος ή η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη ήταν αρκετά ελκυστική, δεδομένου του ποιου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, έχω την εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί σε λίγο διαφορετική θέση ως προς το Κέντρο.

Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι το milestone των Ευρωεκλογών. Ό,τι και να γίνει, οι Ευρωεκλογές είναι αυτές που θα δείξουν εάν η αλλαγή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -και μάλιστα μία τέτοια ριζική αλλαγή- θα επιβραβευτεί από μεγάλα κοινά, διότι 140.000 δεν είναι μεγάλο κοινό. Αυτό θα φανεί σε γενικές μετρήσεις της κοινής γνώμης, για το αν μπορει να αναδειχθεί μεγαλύτερο ή μικρότερο πρόβλημα σε σχέση με την κυρία Αχτισόγλου για τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει κάποια χαρακτηριστικά που ξενίζουν τον Έλληνα ψηφοφόρο, ανεξαρτήτως ακριβώς ανήκει. Είναι ένας άνθρωπος που ήρθε από την Αμερική, η αίσθηση που δίνει είναι πολύ πιο προοδευτική για το ελληνικό κοινό, το οποίο μπορεί να το αγκαλιάσει μπορεί και όχι, δεν το ξέρουμε», είπε η Μαριάνα Πυργιώτη.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα στο 1:50:30' και μετά:

«Φωτιά» στο Twitter με την τοποθέτηση της Μαριάνας Πυργιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η τοποθέτηση της κυρίας Πυργιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν έμεινε ασχολίαστη από τους χρήστες του Twitter.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share