Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Έφη Αχτσιόγλου - Το τελευταίο της μήνυμα: «Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ» (video)

«Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική», επισημαίνει

23 Σεπτεμβρίου 2023 16:32
Έφη Αχτσιόγλου - Το τελευταίο της μήνυμα: «Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ» (video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Το τελευταίο της μήνυμα έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ενόψει της αυριανής επαναληπτικής εκλογής για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δείτε ακόμα: «Φουντώνει» η κόντρα Αχτσιόγλου - Κασσελάκη: «Δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να επέλεγε υπονομευτές» (video)

«Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής», αναφέρει αρχικά και συμπληρώνει:

«Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές. Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική».

«Βέλη» Κωνσταντοπούλου σε Κασσελάκη: «Είσαι αντάξιος συνεχιστής του Τσίπρα που μας εκπροσωπούσε χωρίς να ξέρει αγγλικά» (video)

Τα «βέλη» της στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη έστρεψε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή το λάθος του Στέφανου Κασσελάκη, να αποκαλέσει «κρατίδιό τους» τα Κατεχόμενα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «δε γνωρίζει τι του γίνεται όταν νομίζει ότι μπορεί να παρουσιάσει ως σαρδάμ την εκχώρηση των Κατεχομένων στην Τουρκία».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν άφησε ασχολίαστες και τις δικαιολογίες που προέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης για το λάθος του, λέγοντας ότι «είναι θράσος να λες ότι είσαι κουρασμένος και μην ανησυχείτει θα μου τα μάθουν».

«Τότε είσαι σίγουρα αντάξιος συνεχιστής του Τσίπρα που μας εκπροσωπούσε χωρίς να ξέρει αγγλικά», ήταν το τελευταίο «βιτριολικό» σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη «έλλειψη σεβασμού» προς τους πολίτες.

«Εκείνο που έχει μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατακάθι ενός πολιτικού τζόγου, πολιτικού τυχοδιωκτισμού του κ. Τσίπρα και του περιβάλλοντός του που τώρα, με έναν επιδεικτικό τρόπο μέσω Κασσελάκη», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τους ανθρώπους, πρόδωσε την ψυχή του και γι΄αυτό έχει φτάσει σήμερα να είναι σε αυτή την κατάσταση: εσωτερικού αλληλοσπαραγμού για την καρέκλα, με ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς» πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπε «δε γνωρίζω τον κ. Κασσελάκη. Το συμπέρασμα που βγάζει κανείς αβίαστα είναι ότι εδώ έχουμε μία επιθετική εξαγορά ενός πτωχευμένου κόμματος από ένα golden boy - όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του - που έρχεται να πάρει το κόμμα μέσα σε 20 μέρες. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η μάχη αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με αρχές ούτε με αξίες αλλά αντίθετα, υπάρχει μία πολιτική κερδοσκοπία, η οποία μετέρχεται και μαφιόζικες μεθόδους».

Στάθηκε, δε, στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου, μολονότι όπως είπε «μας χωρίζει ένας ωκεανός»: «Η επίθεση που γίνεται με μαφιόζικους τρόπους σε μία γυναίκα υποψήφια είναι κάτι που δεν μπορώ να σιωπήσω. Βλέπω μία οργανωμένη επίθεση σε μία γυναίκα, που αφενός δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αφετέρου αντικατοπτρίζει τι πραγματικά πρεσβεύει όλη αυτή η σύγκρουση».

«Εκείνο που έχει μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατακάθι ενός πολιτικού τζόγου, πολιτικού τυχοδιωκτισμού του κ. Τσίπρα και του περιβάλλοντός του. Προφανώς είναι επιλογή του Τσίπρα ο Κασσελάκης και δεν τον τιμά αυτού του είδους η κατάσταση: να προσπαθείς να κινείς τις μαριονέτες από το παρασκήνιο και να ποιείς τη νησσαν, λέγοντας δεν παίρνω θέση. Ας αποχωρούσε και ας προσπαθούσε να περισώσει μία αξιοπρέπεια που ούτως ή άλλως την είχε χάσει» κατέληξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share