Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «6» που θα πρέπει να παραιτηθούν για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή αν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές (video)

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο φαβορί του β' γύρου

19 Σεπτεμβρίου 2023 19:16
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «6» που θα πρέπει να παραιτηθούν για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή αν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ντόμινο παραιτήσεων έξι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την λίστα των εκλεγμένων αλλά και επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας πιθανολογείται πως θα προκαλέσει το ενδεχόμενο εισόδου του υποψήφιου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, σε περίπτωση επικράτησής του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι εκλεγμένοι

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει, ωστόσο, να παραιτηθεί ένας/μία εκ των εκλεγμένων Βουλευτών Επικρατείας του κόμματος, αλλά και οι πέντε επιλαχόντες του ίδιου ψηφοδελτίου, καθώς ο κ. Κασσελάκης είχε τοποθετηθεί στην ένατη θέση ως υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας.

Δείτε επίσης: Περήφανος στο πλευρό του γιού του: «Βεβαίως θα κερδίσει τον Μητσοτάκη» - Η εξομολόγηση του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη (video)

Την αρχή θα πρέπει να κάνουν ένας/μία εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών Επικρατείας, για να προκύψει μια κενή θέση, προς πλήρωση στην ελληνική Βουλή, δηλαδή:

· ο Καθηγητής Ιατρικής, Όθων Ηλιόπουλος ή

· η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα ή

· ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ακολούθως, θα πρέπει να παραιτηθούν όσες και όσοι καταλαμβάνουν τις θέσεις 4-8 του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και λογίζονται ως επιλαχόντες, δηλαδή:

· η δημοσιογράφος και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου,

· ο Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην Υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου,

· η σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα, Τζένη Λειβαδάρου, η οποία είναι ειδική σε θέματα περιβάλλοντος και άτομο με αναπηρία.

· ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, που δήλωσε, άλλωστε στην ΕΡΤ πως «θα μπορούσα να παραιτηθώ αν ήταν για το καλό του κόμματος», ανοίγοντας το δρόμο. Ο κ. Τσακρής προέρχεται από το Κέντρο και έκανε αίσθηση στο εσωκομματικό κοινό, όταν εμφανίστηκε ως προσκεκλημένος να παρακολουθεί την ομιλία του κ. Τσίπρα, στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, πέρυσι τον Απρίλιο. Το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, εκείνο της πανδημίας υπήρξε ένας από τους επιστήμονες που εμπιστευόταν κατά κόρον ο κ. Τσίπρας.

· η Ζωρζέττα Λάλη, μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα και παλιό στέλεχος της Κομισιόν, με εξαιρετικές περγαμηνές στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για πρώην συνεργάτιδα της Βάσως Παπανδρέου, για αυτό και ανήκει στους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ το τελευταίο διάστημα συνόδευε τον κ. Τσίπρα, στα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Με δεδομένο, επίσης, ότι ο Νίκος Παππάς, Βουλευτής στον νότιο τομέα της Αθήνας δεν θα αναλάβει ρόλο κεντρικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος μετά τη «συμφωνία κορυφής» του με τον κ. Κασσελάκη σήμερα το πρωί, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην Υπουργό, τότε η πιθανότητα των ομαδικών παραιτήσεων δεν αποκλείεται να επισπευσθεί το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση νίκης του κ. Κασσελάκη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share