Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2023: «Καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό - Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα παραλάβει καινούρια Canadair το 2026» (video)

Τέλος στα σενάρια έβαλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

17 Σεπτεμβρίου 2023 12:34
Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2023: «Καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό - Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα παραλάβει καινούρια Canadair το 2026» (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Από Κυριάκος Μελλίδης

ΔΕΘ 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Με μια ερώτηση για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

«Κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει αυτό που συνέβη ακριβώς επειδή δεν το είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν. Μηνύματα από το 112 είχαν σταλεί σε όλη τη Θεσσαλία, στην πλημμύρα η σύσταση, η εντολή της Πολιτικής Προστασίας είναι να ανέβεις σε υψηλό όροφο και αυτό συνέβη στην περίπτωση της Θεσσαλίας και γι αυτό δεν θρηνήσαμε μεγάλο αριθμό νεκρών» τόνισε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ψέμα τον ισχυρισμό ότι ο στρατός καθυστέρησε να παρέμβει.

Δείτε επίσης: ΔΕΘ 2023: «Πόλεμο» με τη φοροδιαφυγή προανήγγειλε ο Μητσοτάκης - Πόσο αυξάνονται οι μισθοί με το «ξεπάγωμα» των τριετιών και όλο το «καλάθι» των μέτρων (video)

«Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές επειδή μετά το καιρικό φαινόμενο δράσαμε συντονισμένα και με αυτοθυσία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δεύτερο ερώτημα προς τον πρωθυπουργό ήταν και πάλι για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. «Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Χτυπά την πατρίδα μας και όλη την Μεσόγειο τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την προοπτική καταστροφικών πλημμυρών.

Δεν θέλω να πω πού παραλάβαμε την Πολιτική Προστασία και πού βρισκόμαστε σήμερα. Αυτό το πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία και απαιτεί συστράτευση σε όλες τις εκφάνσεις του» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εχουν γίνει αρκετά αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό, το πόσο αποτελεσματικά ήταν θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί, γίνεται και μια δικαστική έρευνα και νομίζω ότι καλώς γίνεται».

«Μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας όπως τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, τα Φάρσαλα δεν πλημμύρισαν. Δεν ξέρω αν οφείλεται στα έργα ή στη ροή των νερών όπως ήρθαν. Δεσμεύομαι ότι θα το λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των νερών».

«Ουδέποτε η χώρα μας είχε στη διάθεσή της τόσο μεγάλους πόρους», είπε για το πρόγραμμα «Αιγίς» επισημαίνοντας ότι «η δικιά μου απαίτηση είναι το πρόγραμμα αυτό είναι να τρέξει όσο το δυνατό πιο γρήγορα». «Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα παραλάβει τα καινούρια Canadair το 2026, τα καινούρια Canadair δεν υπάρχουν ακόμη» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση του Γρηγόρη Τζιοβάρα από το protothema.gr για το αν έγιναν λάθη από υπουργούς στη διαχείριση των πλημμυρών και των πυρκαγιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Κάνω πάντα σκληρή αυτοκριτική, ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση του φετινού καλοκαιριού, δεν είναι τώρα η ώρα να μιλήσουμε γι' αυτά» και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει καμία πρόθεση» να κάνει ανασχηματισμό.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share