Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη - Γνώριζε ότι τον έχει «κόψει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πέμπτη (7/9)

Είχε παρθεί ήδη η απόφαση από την περασμένη εβδομάδα

11 Σεπτεμβρίου 2023 15:25
Το παρασκήνιο της παραίτησης Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη - Γνώριζε ότι τον έχει «κόψει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πέμπτη (7/9)
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ&ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός κυβέρνησης ήταν ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξοργισμένος με τις δηλώσεις του για την τραγωδία με το Blue Horizon και του είχε διαμηνυθεί ότι οφείλει να παραιτηθεί.

Αν η ανακοίνωση έγινε σήμερα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακολούθησε η τραγωδία με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και δεν ήθελαν στο Μέγαρο Μαξίμου να συμπέσει η εξελίξει κρίση με μια παραίτηση.

Η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε υποβληθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό καθώς την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει στο briefing- σε ερώτηση αν ο κ. Βαρβιτσιώτης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού- απλώς…ότι όλοι αξιολογούνται. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αμέσως κατάλαβε ότι οδεύει προς την έξοδο και υπέβαλε ο ίδιος την παραίτησή του.

Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί...

Posted by Miltiadis Varvitsiotis on Monday, September 11, 2023

Είναι άγνωστο αν επικοινώνησε και πότε με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Ορισμένες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός δεν του βγήκε στο τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είτε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, όταν τελικά παραιτήθηκε, του ζήτησαν να την κρατήσει και να μην την ανακοινώσει, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν ήδη σε εξέλιξη στη Μαγνησία και απειλούσαν τη Θεσσαλία και οι συνθήκες δεν επέτρεπαν ταυτόχρονη κρίση.

Αλλωστε λόγω της μετάβασης του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες εκείνες τις στιγμές και καθώς προείχαν τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από την κακοκαιρία, συμφωνήθηκε η δημοσιοποίηση της παραίτησης να γίνει σήμερα Δευτέρα.

Έτσι, ο κ. Βαρβιτσιώτης με μακροσκελή του ανάρτηση στα social media ανακοίνωσε ότι παραιτείται από υπουργός Ναυτιλίας και λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- αφού την χαρακτήρισε αναπόφευκτη και ορθή- ανακοίνωσε ότι την θέση του καταλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share