Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Ο παλιός είναι αλλιώς: Με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου (video)

Στόχος οι πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία

4 Σεπτεμβρίου 2023 13:16
Ο παλιός είναι αλλιώς: Με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου (video)
Από Εύη Κουρίδου

Ένα νέο σποτ αλλά με παλιό γνώριμο κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις εσωκομματικές της 10ης Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, Νίκος Παππάς: «Δεν αισθάνομαι καμία απειλή από τον Κασσελάκη - Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών με τη στάση του» (video)

Σε μία εβδομάδα, ένας από τους πέντε υποψηφίους: Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς, θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο σποτάκι, σε στιγμιότυπα από προεκλογική εκστρατεία, από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τη συμμετοχή του ίδιου και μελών / στελεχών του κόμματος σε διαδηλώσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν, είναι και θα είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης. Εκφραστής της ελπίδας. Μαζί συνομιλήσαμε με την ιστορία. Μαζί τη γράψαμε», ξεκινάει το σποτ.

«Στις 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου. Διαμορφώνουμε το αύριο που ξεκινάει από εμάς. Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει από εσένα», αναφέρεται, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

«Καταπέλτης» ο Φίλης για Κασσελάκη: «Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες του Instagram» (video)

Ενάντια στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Νίκος Φίλης.

«Εμφανίστηκε μέσω του Instagram, δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μέλος πριν από λίγο καιρό, μάλλον δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Υπήρξε θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός των μνημονίων, μετά ήταν υπέρ του κ. Μητσοτάκη να γίνει αρχηγός της ΝΔ και μετά απογοητεύτηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Σε σχόλιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέδειξε, απάντησε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας στην 9η θέση, «άλλο αυτό κι άλλο να γίνει αρχηγός του κόμματος, υπάρχει απόσταση».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ένας άγνωστος, ένας επιχειρηματίας, αν και αμφισβητείται και η ικανότητά του στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα και κάνει ένα διάλειμμα στην πολιτική.

«Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες του Isntagram και από τέτοιες μεγαλοστομίες. Έχουμε ανάγκη από αναδιοργάνωση, δημοκρατική λειτουργία, να εμπνεύσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό. Αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με ΝΔ. Δε θέλουμε συνεργασία που θα προκύπτει από τη μετάλλαξη του κόμματος. Θέλουμε συνεργασία σε βάση προγραμμάτων, όχι με αλλαγή της φυσιογνωμίας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι σε περίοδο που ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή, έχει σημασία να υπάρχει ισχυρή δύναμη, ικανή να κάνει συμβιβασμούς με πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τα δικά μας συμφέροντα».

Για το συνέδριο του Σαββάτου σχολίασε πως το κλίμα ήταν καλό ενώ υπογράμμισε: «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως πιστεύω ότι και η Έφη Αχτσιόγλου δίνει προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς θέλω εγώ στις πρώτες θέσεις».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δε βλέπει να έχει ανάμιξη στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, όμως του επέρριψε ευθύνη επειδή παραιτήθηκε αντί να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share