Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Φραστικός καβγάς Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Δεν ξέρετε τι λέτε!» - «Να είστε πιο προσεκτικός»

Άναψαν τα αίματα μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων

31 Αυγούστου 2023 14:46
Φραστικός καβγάς Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Δεν ξέρετε τι λέτε!» - «Να είστε πιο προσεκτικός»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Έντονη λογομαχία είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στην ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές.

Η σύγκρουση στη Βουλή προκλήθηκε μετά την αιχμηρή κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωσή του, πως θα ελέγχονται καθώς και ποιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έκαναν ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Παράλληλα, Σπαρτιάτες - Μόνος του στα έδρανα της Βουλής ο Στίγκας : «Είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα» λέει για τους βουλευτές του (video)

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε αιχμηρά, αν αυτό το δεδομένο ελήφθη υπόψη όταν έδωσε χρίσματα στις περιφερειακές εκλογές στους κ. Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο και τον κ. Μέτιο στον Έβρο και στη Ροδόπη.

«Δεν ξέρετε τι λέτε», φέρεται να σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, για να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης: «Καλό είναι να είστε πιο προσεκτικός. Είστε ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου κάηκε το κόσμημα τη Δαδιάς και μια γενιά δε θα ζήσει να το δει και να το ζήσει».

Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή
Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Κάθεστε μπροστά στην κάμερα» - «Σούσουρο» με την παρατήρηση του Διαμαντή Καραναστάση στη Βουλή

Την πρώτη του ερώτηση έθεσε ο Διαμαντής Καραναστάσης στη Βουλή με το κόμμα του «Πλεύση Ελευθερίας» για την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ξεκινώντας τον λόγο του τόνισε πώς δεν γνωρίζει το πρωτόκολλο και χαιρέτησε τους ανωτέρω και συστήθηκε μπροστά στους άλλους βουλευτές.

«Ευχαριστώ για τον λόγο, κύριε Πρόεδρε. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρωτόκολλο ακριβώς… Καλησπέρα κύριε υπουργέ, κύριε υφυπουργέ και αγαπητοί φίλοι.

Θα αξιοποιήσω λίγο από τον χρόνο που έχω για να συστηθώ και να γνωριστούμε καθώς υπολογίζω, ελπίζω, προσδοκώ ότι θα έχουμε πολλή και σημαντική δουλειά σε αυτή την επιτροπή», ανέφερε αρχικά.

Ωστόσο, μια….«παρεμβολή» τον έκανε να πει την πιο επική ατάκα με το πιο σοβαρό ύφος.

«Κάθεστε μπροστά στην κάμερα», είπε σε μια κυρία που πήγε να καθίσει στο έδρανο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share